ZV gubitak smanjio na 41 mil. kuna, najniži od 2009.

Autor: Poslovni dnevnik , 17. veljača 2015. u 13:24
Direktorica ZV-a Marina Pavković/Marko Prpić/PIXSELL

Sajmovi nautike i hotelske opreme okupit će ovoga tjedna više od 400 domaćih izlagača.

Zagrebački sajam nautike i međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh od 18. do 22. veljače na Zagrebačkom velesajmu (ZV) okupit će više od 400 izlagača iz Hrvatske i 30-ak drugih zemalja.

Najavljujući te sajmove direktorica ZV-a Marina Pavković istaknula je da njima počinje sajamska godina na ZV-u od koje očekuju i bolje rezultate od lanjskih. Na sajmu nautike bit će izložena plovila domaće male brodogradnje, kojih će ove godine, kako je najavio suorganizator Romano Pičuljan, biti više od sto, a bit će tu i stranih plovila te prezentacija brodskih motora te opreme za ronjenje, ribolov i drugo. Pičuljan je istaknuo da se mali brodograditelji unatoč krizi nastoje održati te im je i sajam na ZV-u važno mjesto promocije novih plovila.

 

Pičuljan

Malim brodograditeljima ZV je važno mjesto promocije novih proizvoda

U sklopu sajma Hotel&Gastroteh održat će se poslovni skup "Proizvedeno u Poljskoj – mogućnosti suradnje s hrvatskim kompanijama", koji radi povezivanja poljskih i hrvatskih gospodarstvenika uz ZV organizira poljsko Veleposlanstvo. Pavković je istaknula da je 2014. zabilježen pomak u smanjenju poslovnog gubitka. Gubitak koji je u 2013. iznosio 55 mil. kn smanjen je na 41 mil. kn, što je najmanja razina gubitka ZV-a od 2009. Na to smanjenje utjecali su smanjenje komunalne naknade, racionalizacija troškova, ukidanje sajmova koji su generirali gubitak, otkazivanje najmova koji su neurednom naplatom uzrokovali štetu te novi sajamski projekti i rekoncepcija postojećih. 

Komentirajte prvi

New Report

Close