ZSE: Što se događa s Virom?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. travanj 2013. u 13:00
Thinkstock

Nakon jučerašnjeg minusa od otprilike pola posto, indeksi Zagrebačke burze danas su se stabilizirali, a i promet je porastao, pri čemu je u najvećem fokusu investitora dionica Vira.

Nakon jučerašnjeg minusa od otprilike pola posto, indeksi Zagrebačke burze danas su se stabilizirali, a i promet je porastao, pri čemu je u najvećem fokusu investitora dionica Vira.

Tijekom jutra indeksi su se kretali između negativnog i pozitivnog područja.

Oko podneva, pak, Crobex bio u plusu 0,06 posto, na 1.999 bodova, a Crobex10 0,15 posto na 1.111 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je gotovo 7 milijuna kuna, što je otprilike 5 milijuna više nego jučer u ovo doba.

Najveći promet ostvaren je dionicom Vira, 4 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 1,65 posto, na 650 kuna.

Promet iznad milijun kuna ostvaren je još i dionicom HT-a, a cijena joj je u blagom minusu, za 0,06 posto, na 216,26 kuna.

Od većih gubitnica izdvaja se dionica Atlantske plovidbe, čija je cijena potonula 4,83 posto, a od dobitnica dionice Đure Đaković Holdinga i Podravke, s rastom cijene za nešto više od 1 posto.

„Nakon što su Crobexi u prvom tromjesečju porasli otprilike za 15 posto, otvorio se prostor za korekciju tržišta. No, to ne zabrinjava, jer bi se time mogli stvoriti uvjeri za daljnji zdravi uzlet“, kaže Siniša Gašparević, investicijski savjetnik Sektora riznice i investicijskog bankarstva Banke splitsko-dalmatinske.

Tehnička slika tržišta, pak, pokazuje divergenciju Crobexa i indikatora relativne snage (RSI), navodi Gašparević.

„RSI je prije 12 dana probio trend liniju, a Crobex jučer. Podršku će Crobex pokušati pronaći na Fibonaccijevim linijama – prvu na 1.950 bodova, a iduću na 1.900 bodova. S druge pak, strane, na prvi otpor Crobex bi mogao naići oko 2.025 bodova“, zaključuje Gašparević.

Komentirajte prvi

New Report

Close