Zračna luka Osijek raste na Ryanairu, a očekuje se i Trade Air

Autor: Darko Bičak , 13. lipanj 2016. u 14:10
Većinu putnika prevezao je Ryanair/D. J. PIXSELL

Lani je preko osječkog aerodroma prošlo 30.000 putnika u više od 1900 polijetanja i slijetanja.

Zračna luka Osijek posljednjih godinu dana bilježi veliki rast promet, za što je u najvećoj mjeri zaslužan dolazak najpoznatijeg svjetskog lowcost zračnog prijevoznika Ryanair. Lani je preko osječkog aerodroma prošlo 30 tisuća putnika, što je sedam posto više nego u 2014. i najviše u posljednjih 25 godina.

Broj zrakoplovnih operacija je bio 1900 ili 25 posto veći nego u godini prije. Za ovu godinu očekuju daljniji rast jer bi od srpnja iz Osijeka trebao letjeti Trade Air, za što je ugovor potpisan prošlog tjedna. Kako objašnjava Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek, taj je aerodrom u prvih pet mjeseci 2016. godine ostvario isti promet putnika i zrakoplova kao i prošle godine. "Ryanair čini u razdoblju do sredine godine najveći dio prometa. No, nakon što i Trade Air pokrene svoje linije početkom srpnja, to će se promijeniti.

Trenutačno sa Zračne luke Osijek prometuju Ryanair, Croatia Airlines i Trade Air. Destinacije na koje se leti direktno su London, Zagreb, Pula, Rijeka, Split i Dubrovnik. Rado ističemo mogućnost kupnje karata preko Croatia Airlinesa iz Osijeka za više od 10 europskih destinacija. Iz Osijeka se može ići s kratkim transferom u Zagrebu za Amsterdam, München, Beč, Copenhagen, Pariz, Frankfurt, London Heathrow i u mnoge druge destinacije", kaže Marinić. Iako ističe da bi u idućem razdoblju trebao padati udjel Rynaira u njihovim operacijama, najavljeno je da će taj 'lowcoster' u Osijek letjeti i preko zime.

Komentirajte prvi

New Report

Close