Zizoo u Hrvatskoj povećao promet 2,5 puta

Autor: Marija Crnjak , 12. ožujak 2018. u 07:54
Novi proizvod - plovila za manja krstarenja

Otvaranje novih tržišta doprinijet će zapošljavanju 30 novih ljudi, najavljuju Sinan Mašović i Ivan Miletić.

Nakon snažnog rasta od 300 posto u prošloj godini, platforma za najam plovila Zizoo zatvorila je novu investicijsku rundu koja će doprinijeti širenju djelovanja tvrtke na manja krstarenja, otvaranju novih tržišta te zapošljavanju 30 novih ljudi, otkrili su za Poslovni dnevnik iz startup tvrtke čiji su suosnivači Sinan Mašović i Ivan Miletić iz Hrvatske. 

Prikupljeno 5 milijuna eura
Kako je poznato, tvrtka je osnovana prije 4 godine s idejom da se jače poveže ponuda s potražnjom, "boat holiday" učini pristupačnijim širokim skupinama gostiju, uz istodobno povećavanje prihoda čarterašima, a Hrvatska im je jedno od ključnih tržišta. Preko Zizoo platforme trenutno se može iznajmiti više od 15 tisuća brodova u 530 destinacija, surađuju s više od 1000 lokalnih čarter kompanija, a na hrvatskom tržištu trenutno ostvaruju oko 55 posto ukupnog prihoda.

Promet im je u Hrvatskoj lani porastao za oko 2,5 puta, a u ovoj godini očekuju dvostruki rast. Nakon lanjskog investicijskog kruga od oko četiri milijuna eura, tvrtka je za potrebe širenja poslovanja u novom krugu prikupila oko 5 milijuna eura eksternih investicija, a investitorima poput Axel Springera, Mairdumont Venturesa i aws Gründerfondsa pridružili su se i neki novi igrači kao što je PUSH Ventures, otkriva za Poslovni dnevnik Sinan Mašović. "Naš cilj je da nastavimo educirati globalno tržište turizma o ljepoti i prednostima odmora na brodu. 

Partnerstvo za rast
Iako nam je DACH regija i dalje najvažnije tržište, planiramo širenje i na područja Francuske, Italije i Rusije.  Hrvatska ostaje prioritet broj jedan, no planiramo širiti našu karipsku i mediteransku flotu.  Također, radimo na širenju na novi proizvod, plovilima za manja krstarenja", istaknuo je Mašović.

Prema vlastitu iskustvu i razgovorima s partnerima, u Zizoo procijenjuju da je prošla godina bila najbolja godina za čitavo čarter tržište u povijesti. uz oporavak Grčke i Turske koji pak nije imao utjecaj na rast hrvatskog čartera, što je znak da čitavo tržiste raste.  U Zizoo najavljuju također da će za nekoliko tjedana objaviti partnerstvo s dvjema globalnim turističkim kompanijama, što će još dodatno utjecati na rast tvrtke, no za sad ne žele otkrivati detalje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close