Zgrade Prava sanirat će i plaćama zaposlenih

Autor: Marija Crnjak , 03. svibanj 2020. u 21:59
Zbog oštećenja nakon potresa dovedeno je u pitanje obavljanje znanstvene i nastavne djelatnosti, kaže Uprava/Marin Tironi/PIXSELL

Rezanje plaće i sanacija objekata bit će glavne teme sastanka s upravom fakulteta.

Uprava Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ukinula je dodatak na plaću koja se isplaćuje iz vlastitih sredstava svim djelatnicima, s obrazloženjem da je novac potreban za sanaciju objekata stradalih u potresu, o čemu su zaposlenike obavijestili e-mailom par dana nakon potresa.

Da je odluka donesena potvrdili su nam iz Uprave, a neslužbeno se radi o iznosu koji je dosezao i do 30% ukupnih mjesečnih primanja zaposlenika. Doduše, odluka je donesena u skladu s postojećim propisima i pravilnicima.

Rezanje plaće i sanacija objekata bit će glavne teme današnjeg sastanka s upravom fakulteta, potvrdila je Zrinka Erent-Sunko, sindikalna povjerenica.

“Dodatak nam nije isplaćen za plaću u ožujku. Za ukidanju sam doznala kao i ostali iz maila koji nam je uputila uprava. Uprava je sazvala sastanak na kojem ćemo navodno doznati pojedinosti”, kaže Erent-Sunko. Iz uprave doznajemo da su u potresu teško oštećene zgrade u kojima djeluje fakultet, posebno one na Trgu Republike Hrvatske i u Nazorovoj koje su privremeno neuporabljive.

“Time je dovedeno u pitanje obavljanje znanstvene i nastavne djelatnosti. Prve procjene troškova kreću se u desecima milijuna, a cjelovite izračune očekujemo u narednim danima”, kažu.

Komentirajte prvi

New Report

Close