Zgrada bivše Name na Remizi ‘otišla’ za 31 milijun kuna

Autor: Suzana Varošanec , 14. siječanj 2020. u 06:12
Foto: Borna Filić / Pixsell

Objekt kojim je raspolagao Konstruktor Inženjering kupuje zagrebački Immobiliare Jurić.

Već u prvom krugu sustava e-dražbe, atipično kad je riječ o nekretninama procijenjene vrijednosti na više desetaka milijuna kuna, 'otišla' je zgrada u kojoj  je od sredine 50-tih 20. stoljeća poslovala robna kuća Nama na Trešnjevci u Zagrebu, Ozaljska 152.

Na tržištu nije zabilježena jagma, nego tek jedna ponuda, ali valjana i važeća, na iznos od 31.089.000 kuna. To je i minimalna zakonska cijena ispod koje se zgrada ne može u prvom krugu prodati.

Ponuditelj je zagrebačka tvrtka Immobiliare Jurić, a prema javnim podacima u vlasništvu je jedine osnivačice, direktorice Anite Jurić.

Tvrtka je osnovana u studenom 2018. te joj je osnovna djelatnost kupnja i prodaja vlastitih nekretnina. U 2019. imala je oko 163.000 kuna prihoda.

Objekt na Remizi ima površinu od 5340 m2, utvrđene vrijednosti 41.452.000 kuna, na kojem očito zbog načina prodaje postoje razlučna prava.

Njome je raspolagao nekadašnji građevinski div Konstruktor Inženjering iz Splita, u čijem se stečajnom predmetu i realizira ova e-prodaja.

Immobiliare Jurić uplatio je jamčevinu od 3 milijuna kuna. Rok u kojem je dužan položiti kupovninu je 30 dana od dana pravomoćnosti rješenja o dosudi.

Stečajni postupak nad Konstruktorom započeo je u studenom 2017., a dužnik ima zemljišta, građevinske objekte, postrojenja… tj. dugotrajnu imovinu vrijednu 218 milijuna kn.

Ukupan iznos prijavljenih tražbina vjerovnika viših isplatnih redova je 1,6 milijardi kuna, a još 477,6 milijuna kuna iznose potencijalne tražbine solidarnih dužnika i jamaca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close