ZET-ova karta od četiri kune od Nove godine odlazi u povijest, od 1.1. plaćamo u eurima

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2022. u 08:08
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vozači smatraju kako će im konverzija u prvim danima zakomplicirati prodaju karata u vozilima, a iz ZET-a se po tom pitanju zasad neoglašavaju. Izvjesno je jedino da će javni prijevoznik i u 2023. ući bez službene mobilne aplikacije koja bi olakšala plaćanje i kupovinu karata.

Promjenom valute 1. siječnja cijena prijevoza u metropoli se neće mijenjati, no iskazivat će se u eurima i to bez zaokruživanja. Tako ćete od Nove godine za polusatnu vožnju tramvajem ili autobusom trebati izdvojiti 53 centa, dok će vas u vozilu umjesto dosadašnjih šest kuna ista karta stajati 80 centi. Time će se svojevrsno označiti kraj najpoznatije karte u Zagrebu, one od četiri kune koju će dakle “zamijeniti” ista karta samo u eurima odnosno centima, piše Večernji list.

U prodaji su još i satne, 90-minutne i noćne karte za sedam, 10 i 15 kuna koje će po novome stajati 0,93, 1,33 i 1,99 eura. Vožnja uspinjačom prema novom cjeniku bit će 66 centi, što je ekvivalent dosadašnjem iznosu od pet kuna. U optjecaju su već neko vrijeme papirnate karte s dvojno iskazanim iznosima.

Podsjetimo, zagrebački javni prijevoznik jedan je od rijetkih u Europi koji na pragu 2023. nema službenu aplikaciju koja bi omogućila kupovinu karata, a i u novoj će se godini, čini se, nastaviti zveckati kovanicama samo ovoga puta eura, a ne kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close