Žena se uputila prema Skywalku, pronađena mrtva: ‘Još je jedan život izgubljen zbog previda na koje upozoravamo’

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2021. u 11:06
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Strana državljanka bila je bez svijesti, pripadnici HGSS-a pokušali su je reanimirati, ali bezuspješno.

Strana državljanka preminula je jučer na Biokovu, pod nerazjašnjenim okolnostima. Pronašli su je pripadnici HGSS-ove stanice Makarska. Kako je objavio HGSS na Facebooku, strana državljanka bila je bez svijesti, pokušali su je reanimirati, ali bezuspješno.

“Težak dan za HGSS Stanicu Makarska.

Dojavom preko Centra 112 primamo obavijest o nestaloj stranoj državljanki. Planinarila je s kćerkom i njenim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema Skywalku.

Po povratku nazad u zaselak odlučila je sjesti i odmoriti dok kći i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Nakon što su došli, nju nisu zatekli na dogovorenom mjestu.

Odmah po dojavi na teren izlazi 19 spašavatelja HGSS stanice Makarska, koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost, bez uspjeha”, napisali su.

“I ovim putem apeliramo na sve planinare da ni jedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature te teška dehidracija.

Nažalost, još jedan život je nepovratno izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava.

Nadamo se da je ovo zadnje upozorenje svima koji pod svaku cijenu pokušavaju u najtežim uvjetima ‘osvajati’ Biokovo!” poručuju iz HGSS-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close