Žena pala na najstariji trik u udžbeniku pa ostala bez 4200 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. rujan 2023. u 07:30
foto: unsplash

Ako dobijete ovakvu ili sličnu ponudu putem neke od društvenih mreža ili elektroničke pošte, odmah pozovite policiju na broj 192″, kažu u policiji.

Primorsko-goranska policija rasvjetljava slučaj 41-godinjakinje koja je povjerovala da joj žena s kojom je kontaktirala na društvenim mrežama namjerava ostaviti 450 tisuća eura pa je za izmišljene troškove uplatila oko 4200 eura te konačno shvatila da je prevarena.

Policija je u utorak izvijestila da je zaprimila prijavu 41-godišnjakinje kojoj se u svibnju putem društvenih mreža javila nepoznata ženska osoba navodeći da je iz Njemačke i da joj ostavlja 450 tisuća eura.

Zavedena pričom o iznenadnom dobitku od srpnja do sredine rujna 41-godišnjakinja je na dostavljene račune uplatila oko 4200 eura za “troškove prijepisa”, “vođenje bankovnih računa” i slično.

Kad je nakon toga navodna darovateljica iz Njemačke tražila da joj uplati još novca shvatila je da je žrtva prijevare i slučaj prijavila policiji.

“Zapamtite, nema nikakvih razloga da vam neka osoba koju ne poznajete daruje veliki novčani iznos, a uvijek se iza te velikodušne ponude krije prijevara! Ako dobijete ovakvu ili sličnu ponudu putem neke od društvenih mreža ili elektroničke pošte, odmah pozovite policiju na broj 192”, kažu u policiji.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela građanima savjetu da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, postoji li tvrtka ili osoba koja im se obraća, a posebno da na zahtjeve ne šalju osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Komentirajte prvi

New Report

Close