Zbog požara HAC odustao od cestarina

Autor: Poslovni dnevnik , 21. kolovoz 2017. u 22:00
Bježeći od dima vozači išli u suprotnom smjeru/D. Jaramaz/PIXSELL

Vojska obranila vojarnu Zemunik, zatvorena autocesta.

Hrvatsku obalu jučer su "napali" masovni požari, a najteža situacija bila je u okolici Zadra, konkretno na benkovačkom području te oko Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Vrane, Benkovca i Turnja.

U poslijepodnevnim satima lokalni su mediji počeli javljati da se vatra opasno približila gradu, a iz Ministarstva obrane potvrdili su da Protupožarne Zračne snage Oružanih snaga iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, sa svim raspoloživim snagama preusmjerene su oko 15,30 sati na požarište Kožino nakon što su spriječili širenje vatre na vojarnu i obližnje stambene objekte. Zbog velike opasnosti od požara za sav je promet bila zatvorena dionica autoceste A1 Između Pirovca i Benkovca.

Kako su jučer javili iz u Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, kako bi zaštitili sigurnost korisnika te osigurali brže isključivanje korisnika s autoceste, dvije kompanije odlučile su podići rampe na postajama Pirovac, Benkovac i Zadar II i pustiti da se promet odvija bez naplate cestarine.  Kakva se drama odvijala na ugroženom području dokazale su jučer i privatne snimke kojima su medijima poslali čitatelji, a koje pokazuju da su neki vozači svojim automobilima bježali od dima u suprotnom smjeru. 

Komentirajte prvi

New Report

Close