Završio pod ovrhom zbog zadužnice koju nikad nije vidio

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2017. u 09:23
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

”Neki dan blokiran mi je tekući račun. Otišao sam najprije u svoju banku da vidim tko mi je i zašto blokirao račun, a oni su me uputili u Finu. Od gospođe na šalteru doznajem da me je blokirala firma Abisal faktor iz Zagreba radi neke zadužnice iz listopada 2008. godine”, ispričao je čitatelj Novog lista.

''Stojim ja tako i gledam taj papir kojeg se ne sjećam, prvi put ga vidim u svojim rukama i ponovno tražim da mi netko objasni o čemu je riječ. Gospođa sa šaltera sada provjerava u kompjutoru i sad se već i ona čudi jer tu moju zadužnicu, pod tim brojem, nije našla u Registru zadužnica'', nastavlja građanin svoju priču za Novi list.

''Upućuje me kod javnog bilježnika kod kojeg je ovjerena, ali u njegovom uredu kažu mi da nemaju nikakve veze s tim, kao i da su oni zakonski dužni čuvati papire i dokumentaciju samo tri godine unazad. Upućuju me da zovem tu firmu ili da odem kod odvjetnika. Međutim, na internetu se ne može pronaći telefonski broj te firme, nema ga, navedena je samo adresa. Potegnuo sam ja i do Zagreba, ali firma na toj adresi jednostavno ne postoji, nema je'', kaže on.

Angažirao je odvjetnicu i sada pokušava preko Općinskog suda u Rijeci osporiti i proglasiti ovu pljenidbu nedopuštenom zbog sumnji da je riječ o prevari i mogućem kaznenom djelu. To je i razlog zašto se obratio medijima jer želi da se upozori šira javnost, tim više što je na Facebooku već »naletio« na iste ili slične slučajeve u kojima račune građana pokušava ovršiti firma Abisal faktor, koju je u svibnju ove godine osnovao bugarski državljanin Yordan Ivanov Yordanov.

Uistinu, ni uz najbolju volju ne može se pronaći kontakt telefon te tvrtke, niti od Yordanova u Hrvatskoj, ali je zato vidljivo u sudskom registru da je u tri mjeseca, otkad je osnovana ova tvrtka, već jednom promjenjena poslovna adresa. Prvotno se vodila na zagrebačkoj Novoj cesti, a potom u Porečkoj ulici u Zagrebu.

U prijedlogu riječkom Općinskom sudu da proglasi ovu pljenidbu nedopuštenom, osim osporavanja vjerodostojnosti sporne bjanko zadužnice, izražava se i sumnja da je riječ o počinjenju kaznenog djela prevare, pa se poziva Sud da po službenoj dužnosti to prijavi nadležnim institucijama.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Postupak za iskorjenjivanje ovakovih kancerogenih mogao bi biti vrlo jednostavan.

Ne bi li čovjek trebao tužiti FINU i državu te za duševne boli i lažne optužbe dobiti novac?
Pa fina neka tuži

Romel, 15.08.2017. u 19:12
avnog bilježnika kod kojeg je ovjerena
i traži novac od njega.
Pa bilježnik neka tuži i traži Yordan Ivanov Yordanova.

ne bi li javni biljeznici cuvati dokumente 7 godina kao i banke?
ja bi na mjestu ovog covjeka platio nekome da malo podrobnije ispita tog biljeznika. nemoguce da nema pojam ama bas nista. od njega je najlakse krenuti

ovo dorh narvno ne moze uzeti jer ne cita medije i ne sudjeluje u takvim natpisima.
a stavr je cista ko suza i treba 15 minuta za spremit u przin 5-6 likova na jedno 3-4 godine.
naravno to se nece dogoditi a ovaj jadnik (sto sam mogao biti i ja) ce i dalje pokusavati se opravdati za nesto sto nema veze s njim
lijepi nas hrvatistan

New Report

Close