Zaustavljena gradnja autoceste Zagreb-Sisak

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. lipanj 2013. u 08:50
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon što je već odustao od gradnje autoceste Dubrovnik – Doli i Podravskog ipsilona, HAC je zaustavio gradnju već započetih autocesta A5 i A11

Hrvatske autoceste zbog besparice odustale su od gradnje dionice Lekenik – Mošćenica na autocesti Zagreb – Sisak, a na koridoru Vc, takozvanoj Slavonici, dionica od Osijeka do Belog Manastira te dalje do mađarske granice bit će građena u profilu državne ceste, a ne autoceste, javlja Večernji list. Tako je odlučeno na prošlotjednom sastanku ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića s upravom HAC-a.

Državni graditelj autocesta, nakon što je već odustao od gradnje autoceste Dubrovnik – Doli i Podravskog ipsilona, zaustavio je gradnju već započetih autocesta A5 i A11. Jedino će dovršiti autocestu do Ploča. Autocesta Zagreb – Sisak, koja se godinama gradi, planira se, doduše, dovršiti, ali samo do Lekenika. Preostalih sedamnaest kilometara čekat će neka bolja vremena. Isto tako bolja vremena pričekat će i gradnja punog profila autoceste od Osijeka do mađarske granice. U HAC-u službeno odgovaraju da razmatraju moguće varijante gradnje preostalih dionica na koridoru Vc od kojih je jedna i smanjeni profil na dijelu dionice Most Drava – Beli Manastir – granica Republike Mađarske.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

za početak neka puste trasu do VG

To je jako loša odluka zbog budućnosti Banije i Korduna koji će totalno opustjeti. Na vlasti i u gradu i u županiji i na državnoj razini su tzv ‘socijaldemokrati’ pa šta ne učine nešto za taj kraj ili možda i žele propast. Velikih firmi tamo više nema…željezara je propala,Gavrilović drastično smanjuje proizvodnju i otpusta……autocesta je tu trebala biti najvažniji državni prioritet!

New Report

Close