Zašto su napadači na HGSS-ovca dobili samo prekršajne prijave?

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2023. u 14:02
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Divljački napad na koji se odvio na popularnom skijalištu Platak šokirao je Hrvatsku.

Naime, trojica mlađih muškaraca nakon driftanja po snijegu pretukli su HGSS-ovog volontera koji je odbio izvući im automobil nakon što je zapeo u snijegu. Napali su i njegovog kolegu te jednu djevojku koji su mu priskočili u pomoć i pokušali zaustaviti napad.

Iz PU primorsko-goranske objavili su da riječka policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom.

“Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka”, priopćila je policija.

Policija: “Drsko i nepristojno ponašanje”

Nadalje u priopćenju stoji da je policija utvrdila da su trojica hrvatskih državljana počinila “prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje” te da će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje, dodaje se.

Kako neslužbeno doznaje Index iz policije, čeka se kvalifikacija ozljeda kako bi se utvrdilo hoće li i za kakvo kazneno djelo biti prijavljena trojica istreniranih boraca koji su tukli HGSS-ovce i ženu na Platku. U ovom slučaju, prema neslužbenim informacijama policije, nije bilo ranijeg planiranja te je to, uz to što se čekaju kvalifikacije ozljeda koje određuju težinu djela, razlog što su napadači na slobodi.

Komentirajte prvi

New Report

Close