Zašto u ZET-ov autobus ovih dana često ulazite ‘samo na prva vrata’

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2014. u 13:48
Ilustracija; Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Molimo vas da kroz vaše medije informirate korisnike usluge ZET-a o strožem režimu kontrole karata od strane vozača autobusa”.

"Molimo vas da kroz vaše medije informirate korisnike usluge ZET-a o strožem režimu kontrole karata od  strane vozača autobusa koju je propisao Centar za nadzor i upravljanje prometom u ZET-u", priopćeno je iz Sindikata vozača iz kojeg tvrde kako se na vozače autobusa vrši dodatni pritisak o potrebi ulaza putnika samo na prva vrata.

"Kako ta obavijest nije upućena i korisnicima usluga ZET-a dolazi do negodovanja putnika jer putnici smatraju da je to samovolja vozača ZET-ovog autobusa što često izaziva i nepotrebnim sukobima između vozača i putnika. Koliko energično poslodavac želi sprovesti svoju namjeru, izjasnio se i kroz pisanu uputu …da je potrebno dozvoliti ulaz kod vozača,  samo na prva vrata na svim stajalištima, bez obzira na vozni red jer je prioritet naplata prijevoza nad voznim redom!", navodi se u priopćenju sindikata.

"Radi ove upute Sindikat hrvatskog vozača u ime vozača autobusa u ZET-u moli putnike za razumijevanje i suradnju kako bi se prijevoz odvijao dinamikom kao prije ove upute Centra za nadzor i kontrolu prometa. Ujedno se ispričavamo  korisnicima  usluga ZET-a u autobusnom prometu radi kašnjenja uvjetovanih provođenjem ove upute, jer nisu izazvane samovoljom vozača, već poštivanjem upute stručne službe", navodi se u priopćenju kojega potpisuje Miljenko Gočin, predsjednik sindikata.

Komentirajte prvi

New Report

Close