Žarko Puhovski: Gospodo iz Zagreba idite učiti u Beograd

Autor: Agencija VLM , 27. studeni 2013. u 13:14
Žarko Puhovski; Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nije sramota učiti od nekog tko je nešto riješio, rekao je zagrebački politički analitičar Žarko Puhovski.

– Srbija je imala prije nekoliko godina povike "nož, žica, Srebrenica" i to je na neki dosta neobičan način, koliko mi je poznato, nestalo, iako nitko ne zna da li će se pojaviti za pola godine, ali za sada je nestalo. Ajde, gospodo iz Zagreba idite u Beograd i vidite da li su imali neki trik, neku metodu, idite u Englesku, vidjeti što se može učiniti. Nije sramota učiti od nekog tko je nešto riješio – rekao je zagrebački politički analitičar Žarko Puhovski jutros za srpsku državnu televiziju govoreći o ćirilici u Vukovaru i Šimunićevom ispadu na maksimirskom stadionu.

Ocjenio je kako genocid prema tužbi i protutužbi, Hrvatske i Srbije, neće se moći dokazanti ali drži smatra kako je dobro "da se tužbe nastave jer one tjeraju" da se u javnosti govori o zločinima i ružnim stvarima iz prošlosti, kako bi se na njih upozoravalo.

Puhovski drži kako je i obrazovni sutav zakazao "pa u školama ništa ne doznaju o tim zločinima koji su se događali, tako da će se morati više raditi s mladima". Podsjetio je kako je na uzvik Šimunića "za dom spremni", dvadeset, trideset tisuća ljudi ogovorilo "iz punog grla" dodajući kako bi "on ili bilo tko drugi bio više kažnjen da je nekog osobno uvrijedio nego što je kažnjen Šimunić".

Komentirajte prvi

New Report

Close