‘Zar su Hrvatske vode nebitne za Vladu? Podnosim ostavku!’

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2017. u 09:47
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

‘Čestitam hrvatskim građanima i Hrvatskim vodama 141. godinu organiziranog upravljanja vodama u Hrvatskoj, rekao je Dobrović.

Bivši Mostov ministar energetike i zaštite okoliša Slaven Dobrović podnio je u petak ostavku na mjesto predsjednika i člana Upravnog vijeća Hrvatskih voda, poručivši vladajućima kako se nada da će tim činom ubrzati dogovore unutar vladajuće stranke i potaknuti odgovorne da u kratkom vremenu osiguraju normalan rad toga tijela, koje se nije sastalo već više od pet mjeseci.

"Bilo bi normalno da se u novoj političkoj konstelaciji, nakon odlaska Mosta iz Vlade, promijenio i sastav Upravnog vijeća, no to se nije dogodilo i posve je neobično da sam se ja našao u prilici dati ostavku jer nisam dočekao novo Upravno vijeće", rekao je Dobrović Hini dodajući kako je institucija Hrvatskih voda prevažna da bi je Vlada zapostavljala.

Uvjeren je, kaže, kako pravi razlog tome što novo Upravno vijeće nije imenovano leži u prijeporima među koalicijskim partnerima u Vladi. "Nadam se da ću ostavkom potaknuti Vladu da se ne bave samo HOS-ovom pločom već i pitanjem Hrvatskih voda", poručio je Dobrović.

Ostavku je objavio na svome blogu u kojem ističe kako "nije tajna da u vladajućoj stranci već mjesecima 'raspredaju' koja će frakcija stranke najbolje braniti 'javne interese' i zamijeniti sada politički nepodobne članove Upravnog vijeća Hrvatskih voda. Uzme li se u obzir da i novi partneri u Vladi ne žele stajati po strani, razotkriva se neuspješnost političkog dogovora oko upravljanja ovom moćnom i financijski izdašnom javnom ustanovom".

Članovi Upravnog vijeća su, kaže, isti oni koji su bili i u prošlom sazivu Vlade, bez promjena nakon smjene Mostovih ministara.

"Neki će na to dobronamjerno reći kako predsjednik Vlade i ministar zaštite okoliša i energetike osiguravaju kontinuitet rada. Da tome nije tako dokazuje činjenica da već više od pet mjeseci nije bilo sjednica Upravnog vijeća", ističe bivši Mostov ministar energetike.

Tijelo upravljanja Hrvatskih voda je Upravno vijeće koje broji sedam članova, od kojih šest imenuje i razrješuje Vlada na prijedlog resornog ministra.

"Brojne su i važne zadaće Upravnog vijeća, među ostalim donošenje Financijskog plana i Plana upravljanja vodama, odluke o financijskim izvještajima Hrvatskih voda, te o rasporedu viška prihoda nad rashodima, sve prema Zakonu o vodama i Statutu Hrvatskih voda. Uobičajeni ritam sastajanja Upravnog vijeća je svakih mjesec do dva", navodi Dobrović na blogu.

Komentari (10)
Pogledajte sve


1m3 vode se sastoji od : 1m3 vode i duplo toliko parafiksalnih nameta pa dobijemo 2,1m3 vode na računu kod potrešenoga metra kubnog.

U čemu je točno njegov doprinos?


nameti služe za avione, lov, trofeje i tako ……..da veliki mislioci HV odmore svoj mozak, zamoren smišljanjem nameta kojima će od naroda pokupiti lovu


Upravo sam doživio tahikardiju zbog tebe.
evo ipak ces ju doziviti na novcniku
https://m.vecernji.hr/vijesti/voda-ce-od-2018-biti-skuplja-izme-u-10-i-30-posto-1193146

1m3 vode se sastoji od : 1m3 vode i duplo toliko parafiksalnih nameta pa dobijemo 2,1m3 vode na računu kod potrešenoga metra kubnog.

U čemu je točno njegov doprinos?


coso23, 08.09.2017. u 12:18
neopozivu ostavku na mjesto predsjednika

Samo mirno . To je obična neopoziva ostavka koja u Hrvatskoj vrijedi par sati.
[/quote]
Hahahahha dobra

New Report

Close