Započeo “Gacka bike sustav” u Otočcu

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2016. u 10:18
Foto: Lika online

Električni bicikl u jednoj vožnji bez punjenja može prijeći 40 km a pri slabijoj odnosno sporijoj vožnji čak i do 60 km.

Završen je još jedan od projekata kojega je započeo Grad Otočac a koji je vezan za sustav razvoja Turističke zajednice Grada Otočca. Riječ je o projektu „Gacka bike sustav“ a koji će biti namijenjen prvenstveno stanovnicima Grada Otočca ili i svim turistima koji posjete Gacku dolinu.

„Riječ je o 12 bicikla, od kojih je 6 na električni pogon a 6 manualni, bicikli će se moći iznajmljivati dnevno u korištenju od tri sata. Ovaj projekt sufinanciran je uz pomoć Europskih programa i uz sredstva Grada Otočca. Uvjeren sam da će ovaj program uveliko pridonijeti kvalitetnijoj turističkoj ponudi u Gradu, a sama lokacija na kojoj su bicikli smješteni, između dva hotela, crkve, u samoj urbanoj jezgri Grada čini još dodatnu pogodnost turistima koji dolaze u Otočac. Koliko nas raduje realizacija ovoga programa potvrđuje i činjenica po kojoj će se upotpuniti brojne mogućnosti za razgledavanje Gacke doline jer imamo brojne biciklističke staze, puno turističkih objekata, povijesno kulturnih baština koji će turistima sada biti dostupnije“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković.

Električni bicikl u jednoj vožnji bez punjenja može prijeći 40 km a pri slabijoj odnosno sporijoj vožnji čak i do 60 km. Grad Otočac bicikle daje na korištenje bez naknade, no zainteresirani će moći kupiti jednokratno karticu koja košta 50 kn, i moći će ju koristiti za otključavanje bicikla i dnevno ga koristiti 3 sata, ali tijekom cijele godine. U planu je i postavljanje nadstrešnice za bicikle i dio manjih dodatnih radova.

Komentirajte prvi

New Report

Close