Započela izgradnja nove tvornice Kandita, projekt vrijedan 20 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2013. u 15:11
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Završetak radova i konačno preseljenje tvornice planirano je u prvoj polovini 2014., ističu iz tvrtke.

Osječka konditorska industrija Kandit, koji je u sastavu Mepes grupe, izvijestio je danas da su započeli radovi na izgradnji nove tvornice u Nemetinu, čime je taj projekat vrijedan više od 20 milijuna eura ušao u drugu fazu realizacije. Nova tvornica prostirati će se na 23.000 četvornih metara i za Kandit znači mogućnosti proizvodnje modernih, raznovrsnih proizvoda u skladu sa tržišnim trendovima te rast kapaciteta.

Riječ je o značajnoj investiciji u regiji i u Kanditu naglašavaju kako će gradnjom ove tvornice zapravo započeti razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima. Restrukturiranjem, reorganiziranjem i izgradnjom nove tvornice Kandit će spremno dočekati otvaranje tržišta EU te nastaviti moderno koncipiranim proizvodima osvajati potrošače u regiji.

Završetak radova i konačno preseljenje tvornice planirano je u prvoj polovini 2014., ističu iz tvrtke. Dolaskom novog vlasnika sredinom 2011., Kandit je u potpunosti redefinirao svoju strategiju nastupa na tržištu kroz nove proizvode, prošao značajne organizacijske i kadrovske promjene, osuvremenio način poslovanja i intenzivno radio na projektu izgradnje potpuno nove tvornice čokolade i bombona, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close