Zagrebački holding s manjim gubitkom u polugodištu

Autor: Tomislav Pili , 29. rujan 2021. u 22:00
Podružnica Čistoća i dalje je uteg poslovanju Holdinga s minusom od 85,7 milijuna kuna/S. S: /PIXSELL

Najveći poticaj rastu prihoda Zagrebačkog holdinga došao je od poslovanja s opskrbom i distribucijom plina širenjem na nova distribucijska područja.

Zagrebački holding smanjio je gubitak u prvom polugodištu, stoji u konsolidiranom izvješću za grupu, a najveći uteg poslovanju došao je iz podružnice Čistoća.

U objavi na Zagrebačkoj burzi stoji da je grupa u prvih šest mjeseci zabilježila 1,96 milijardi kuna prihoda iz poslovnih aktivnosti što je 7,4 posto više na godišnjoj razini. Ukupni prihodi iznosili su 2,02 milijarde kuna.

Najveći poticaj rastu prihoda Zagrebačkog holdinga došao je od poslovanja s opskrbom i distribucijom plina širenjem na nova distribucijska područja. Naime, Gradska plinara koja je dio Holdinga od travnja opskrbljuje 11 novih distribucijskih područja u čak devet županija.

Time je dobila 45.000 novih kupaca. To je rezultiralo povećanjem prihoda Grupe za 24,7 milijuna kuna, odnosno 16 posto na godišnjoj razini.

No, uz prihode rasli su i rashodi, za 3 posto na 2,08 milijardi kuna, pa je prvo polugodište grupa zaključila sa 60,8 milijuna kuna gubitka.

Doduše, u istom lanjskom razdoblju gubitak je iznosio gotovo 140 milijuna kuna.

“Na ukupan rezultat poslovanja Grupe i nadalje veliki utjecaj ima poslovanje podružnice Čistoća. U tom segmentu poslovanja zabilježen je gubitak od 85,7 milijuna kuna”, navodi se u izvješću.

Komentirajte prvi

New Report

Close