Zagreb početkom studenog dobiva novi hotel u središtu grada sa nižim cijenama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2016. u 08:12
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Ukupno će u hotelu i restoranu zaposliti blizu 50 ljudi, većinom mladih do oko 30 godina starosti, a po potrebi uzimat će i dodatnu radnu snagu.

Tvrtka Exportdrvo projekti (ExD) početkom studenog u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici u sklopu novog Academia centra, u što je investirala ukupno 80 milijuna kuna, otvara hotel s četiri zvjezdice, što je prvi novi hotel u središtu grada nakon dugo vremena, ističe za Hinu direktor tvrtke ExD i hotela Ivica Prevolšek.

Riječ je o centru ukupne površine 17,5 tisuća metara četvornih koji je nastao preuređenjem bivšeg trgovačkog centra Cascade u Tkalčićevoj ulici, u neposrednoj blizini trgovačkog Kaptol centra.

Hotel Academia u tom centru zauzima tri kata i nudi smještaj u 53 dvokrevetne sobe te četiri velika zasebna apartmana, uz prateće sadržaje poput restorana za oko 250 gostiju, wellness i fitness centar.

U prizemlju centra će biti dvije veće trgovine, za što su pregovori za iznajmljivanje u završnoj fazi, kao i za još tri-četiri manja poslovna prostora, dok će manjim a la carte restoranom u prizemlju upravljati Academia centar.

Ispod objekta (na dvije razine) je garaža s oko 170 mjesta, koja će kao i svi sadržaji centra biti dostupni građanima i gostima Zagreba.

"Kako je riječ o jednoj od najatraktivnijih zagrebačkih ulica, koja se nalazi samo nekoliko stotina metara od glavnog zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića te u neposrednoj blizini glavnih gradskih znamenitosti, vjerujemo u odličnu buduću popunjenost hotela, pogotovo u vrijeme Adventa u Zagrebu, ali i iduće godine, za što već sada imamo odlične najave s različitih tržišta. Također vjerujemo da će centar i hotel pridonijeti još boljem turističkom prepoznavanju i prometu svih ugostitelja i trgovina u Tkalčićevoj ulici te biti jedna lijepa priča", kaže Prevolšek.

Napominje i da za rezerviranje smještaja u hotelu već odlično surađuju sa svim najvećim internetskim platformama za iznajmljivanje smještaja (Booking.com, AirB'n'B, TripAdvisom), kao i s više agencija, dok će cijene u hotelu biti, kako kaže, konkurentne.

"Cijena sobe/noćenja za dvije osobe s doručkom bit će oko 900 kuna, što za početak jest malo niže od cijena u zagrebačkim hotelima slične kategorije, ali će se kao i kod drugih hotela ovisno o potražnji mijenjati, vjerujemo malo povećavati", kaže Prevolšek.

 Investicijski ciklus od dvije godine

"U investicijski ciklus smo krenuli prije dvije godine tijekom kojih smo velikim građevinskim zahvatima gotovo u potpunosti izmijenili unutrašnjost centra i njegov vanjski izgled. Najveće radove smo imali rušenjem unutarnjih zidova kako bi dobili veću otvorenost i svjetlost unutarnjeg prostora, a ugradili smo i sedam liftova, požarne izlaze i drugo. Za gradnju i radove angažirane su domaće tvrtke, od kojih smo isključivo nabavljali i hotelski namještaj, opremu za restorane i drugu", naglašava Prevolšek.

Ukupno će u hotelu i restoranu zaposliti blizu 50 ljudi, većinom mladih do oko 30 godina starosti, a po potrebi uzimat će i dodatnu radnu snagu.

Objašnjavajući vlasničku strukturu objekta, Prevolšek iznosi da su vlasnici jednog dijela Zbor prebendara prvostolne crkve u Zagrebu (zbog pozicije zemljišta), dok je većinski vlasnik tvrtka ExD koja je objekt kupila u stečaju, na javnoj dražbi za oko 20 milijuna kuna.

Tvrtka-investitor ExD u vlasništvu je Tomislava Marinova.

Komentirajte prvi

New Report

Close