Zagreb ipak ulazi u Novu godinu bez vatrometa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. prosinac 2022. u 12:17
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ove su godine brojni hrvatski gradovi odustali od vatrometa u novogodišnjem slavlju – Rijeka, Osijek, Varaždin, Pula, Rovinj, Labin, Čazma, Cres, Mali Lošinj, Opatija, Poreč, Samobor, Zabok…

Zagreb se ipak pridružuje gradovima bez vatrometa u novogodišnjoj noći, umjesto toga Zagrepčani će Novu godinu dočekati uz šarene konfete, vizualne efekte i bogati glazbeni program, priopćili su u četvrtak iz Ureda gradonačelnika.

Grad Zagreb uspio se pridružiti inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te se odustalo od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada.

Umjesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu građani će Novu godinu dočekati uz šarene konfete, vizualne efekte i bogati glazbeni program.

“Iako smo već komunicirali da idemo s novogodišnjim vatrometom, jer je on već bio ugovoren, ipak smo ovaj tjedan uspjeli pronaći drugo rješenje, zahvaljujući razumijevanju koje je pokazala ugovorena tvrtka”, stoji u priopćenju.

Program za doček Nove godine počinje na Trgu bana Josipa Jelačića 31. prosinca u 19 sati, sa zagrijavanjem uz DJ-a Kiki B., a u 21.15 sati nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz The Voice i A strane. Od 23 sata pa do iza ponoći nastupaju Pips, chips & videoclips, a nakon ponoći na pozornicu dolaze Nipplepeople.

U novogodišnjoj noći gradonačelnik Tomislav Tomašević obići će dežurne službe koje uključuju sklonište za beskućnike, hitnu službu, vatrogasce, policiju, te sa sugrađanima dočekati Novu godinu na Trgu bana Jelačića.

Komentirajte prvi

New Report

Close