Zabavnim aktivnostima otkrivaju često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, evo gdje i kada ih naći

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2022. u 09:57
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

I ove su godine najavljena su brojna predavanja, radionice… za sve zainteresirane, kojih je samo lani bilo gotovo 100.000.

Hrvatsko matematičko društvo ove godine organizira 10. manifestaciju Večer matematike koja se održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske. Autorica projekta Večeri matematike je Tanja Soucie, prof. dok su Tanja Soucie, prof. i Ivana Katalenac, prof. voditeljice projekta. I ove su godine priredile brojna predavanja, radionice… za sve zainteresirane, kojih je samo lani bilo gotovo 100.000.

Večer matematike je manifestacija na nacionalnoj razini u koju se uključuje sve više dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, sveučilišta te udruga. Ove godine sve su se više počele prijavljivati i institucije izvan Republike Hrvatske te projekt postaje međunarodnog karaktera. Lokacije prijavljenih institucija potražite OVDJE.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među djecom, učenicima, mladima i u široj društvenoj zajednici, poticanje mladih u želji za nastavkom matematičkog obrazovanja te potpora nastavnika matematike u smislu edukacije i pristupa bazi aktivnosti koje populariziraju matematiku, a koje se mogu koristiti tijekom Večeri matematike i u nastavi.

Kako izgleda Večer matematike?

Večer matematike je skup interaktivnih radnih centara, radionica i predavanja koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. U manifestaciju sudjeluju dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, sveučilišta te udruge koje iskažu interes. U vrtićima i školama koje pohađaju sudionici organizirani su radni centri za učenike i roditelje, u srednjim školama i udrugama radionice za mlade. Na sveučilištima su organizirana predavanja za učenike, mlade i širu društvenu zajednicu.

Sudjelovanje u projektu je besplatno za sve sudionike.

Više informacija o projektu potražite OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close