Zaba raspisala natječaj za inovativne poslovne projekte

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2013. u 14:12
Ilustracija

Tri najbolja projekta dobit će za financijsku potporu u bruto iznosu od 100 tisuća kuna svaki

Zagrebačka banka raspisala je danas natječaj vrijedan 300.000 kuna za potpore projektima koji nude drugačiji, inovativni pristup poslovanju.

Cilj natječaja Moja prilika je pružiti potporu u realizaciji prijavljenih projekata čiji poslovni plan podrazumijeva pokretanje poslovanja (startup) ili primjenom inovativnih rješenja značajno utječe na razvoj postojećeg poslovanja i generiranje prihoda, širenje i nova zapošljavanja. Tri najbolja projekta dobit će za financijsku potporu u bruto iznosu od 100 tisuća kuna svaki.

Na natječaj, koji je danas predstavljen u sklopu okruglog stola „Uloga banaka i države u poticanju inovativnog poslovanja“ u organizaciji Zagrebačke banke, mogu se prijaviti start up tvrtke, obrtnici i mali poduzetnici kao i fizičke osobe, koje u slučaju dobivanja potpore imaju obvezu otvaranja poslovnog subjekta.

Sve pristigle prijave ocjenjivat će povjerenstvo koje će se rukovoditi kriterijima inovativnosti predloženog projekta ili ideje, njegovoj opravdanosti, kreativnosti, tržišnom potencijalu te održivosti.

Najmanje deset najboljih projekata – finalista ulazi u drugi krug natječaja tijekom kojega će dobiti priliku za edukaciju, koja će im pomoći u finalnoj prezentaciji njihovih koncepata, te u stjecanju novih znanja važnih za njihovo buduće poslovanje odnosno izlazak na tržište.

Uz program od šest modula, koji Zagrebačka banka priprema u suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa, i posebno predavanje o inovativnom marketingu prof. Gorana Vlašića s Instituta za inovacije, finalisti će moći sudjelovati na interaktivnoj radionici s uspješnim poduzetnicima kao i na Startup Weekendu u studenom 2013. Nakon završenih priprema, svoje će projekte prezentirati pred povjerenstvom, koje će odlučiti o dobitnicima potpora.

Pristupnica Natječaju i informacije o ostalim prilozima za prijavu mogu se pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke banke te partnera u tome projektu: Poslovno – inovacijske agencije Republike Hrvatske (BICRO), Bruketa i Žinić, Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Gingerneta, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Instituta za inovacije, Sense Consultinga, Udruge inovatora Hrvatske i Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM).

Komentirajte prvi

New Report

Close