Za zajmove iz EFRR-a i Programa ruralnog razvoja 59 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 26. ožujak 2024. u 20:00
Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a/M. Knežević

Zaprimanje zahtjeva za zajmove krenulo je jučer u 12 putem online obrasca, dok se za jamstva poduzetnici mogu obratiti partnerskim financijskim institucijama.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova te Ministarstvo poljoprivrede ponovo stavlja na raspolaganje financijske instrumente za poduzetnike.

Zaprimanje zahtjeva za zajmove krenulo je jučer u 12 putem online obrasca, dok se za jamstva poduzetnici mogu obratiti partnerskim financijskim institucijama.

Za zajmove financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) predviđeno je ukupno 50 milijuna eura, dok je za male zajmove financirane iz Programa ruralnog razvoja predviđeno 9 milijuna eura.

Dodatno, poduzetnicima će na raspolaganju biti jamstveni program PLUS te pojedinačna jamstva u sklopu Programa ruralnog razvoja.

Iz EFRR-a financirat će se dvije vrste zajmova: EFRR Mali zajmovi za investicije ze EFRR Mali zajmovi za obrtna sredstva. Maksimalni iznos Malog zajma za investicije iznosi 100.000 eura, dok je maksimalni iznos Malog zajma za obrtna sredstva 30.000 eura.

U okviru Programa za ruralni razvoj poduzetnicima će biti na raspolaganju PRR Mali investicijski zajmovi s udjelom za obrtna sredstva do 30%. Maksimalni iznos zajma iznosi 50.000 eura.

Budu li subjekti malog gospodarstva imali potrebe za financiranjem investicija, moći će aplicirati za Pojedinačno jamstvo za ruralni razvoj u maksimalnom iznosu do 1,3 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close