Za vodovod 707 mil. kn

Autor: Darko Bičak , 15. rujan 2019. u 22:00
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izgradnja vodovoda u Zagrebačkoj županiji.

Zagrebačka županija, uz pomoć EU, države i Hrvatskih voda, ulaže 707 milijuna kuna u projekt "Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok".

Kako je u petak pojasnio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, otvarajući radove na projektu, radi se o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda u sklopu EU projekta. Ovaj vodovod riješit će probleme vodoopskrbe istočnog dijela Zagrebačke županije.

Izgradit će se novo vodocrpilište Kosnica te 15 novih crpnih stanica, pet vodotornjeva i 316 km nove vodovodne mreže. U projektu će se obnoviti i jedna crpna stanica te će se rekonstruirati 108 km vodovodne mreže.

Također će se izgraditi 8934 novih kućnih priključaka. Na području Dugog Sela radovi se odnose na rekonstrukciju 47,9 km vodovodne mreže te izgradnju 1,5 km nove mreže i dviju crpnih stanica.

Navodi se kako će se gubici u kompletnom vodovodnom sustavu smanjiti s 29,2 na 18,6 posto. EU će ovaj projekt podržati s 484 milijuna kuna, država i Hrvatske vode s po 89 milijuna, a sama županija će osigurati 44,6 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close