Za umirovljenike slavonskog grada uskrsnice od 35 do 70 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2024. u 15:30
Foto: Pixabay

Uskrsnice su podijeljene u četiri kategorije, najveću od 70 eura dobit će umirovljenici s mirovinama do 160 eura, a najmanju od 35 eura umirovljenici s mirovinama od 300 do 450 eura.

Desetak tisuća osječkih umirovljenika ove će godine primiti uskrsnice u iznosu od 35 do 70 eura, a po prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, najavili su u utorak u osječkoj gradskoj upravi.

Gradonačelnik Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare da su uskrsnice podijeljene u četiri kategorije, najveću od 70 eura dobit će umirovljenici s mirovinama do 160 eura, a najmanju od 35 eura umirovljenici s mirovinama od 300 do 450 eura.

U odnosu na 2021. godinu, povećan je cenzus mirovine s 290 na 450 eura, raspon novčanih iznosa povećan je s 13 do 53 eura na 35 do 70 eura, a Radić kaže da će za isplatu uskrsnica i božićnica u ovogodišnjem proračunu biti osigurano 540.000 eura.

Isplata uskrsnica krenut će početkom ožujka, putem pošte, a po našim procjenama obuhvatit će desetak tisuća umirovljenika, dodaje Radić.

Iako se od 2021. svake godine povećavaju mirovinski cenzusi i novčani iznosi, Radić je najavio kako se zbog toga neće povećati cijene komunalnih usluga.

Također je najavio nadogradnju osječkog Doma za umirovljenike, za što je u gradskom proračunu osigurano pet milijuna eura, a projekt će se realizirati u suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

Obnašteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romana Kovačević izvijestila je da će socijalno ugrožene osobe dobiti uskrsnicu od 40 eura, na temelju podataka iz službene evidencije Upravnog odjela.

Što se tiče djece korisnika osobne invalidnine, u suradnji s osječkim uredom Centra za socijalnu skrb dobit ćemo popis te isplatiti uskrsnice od 55 eura na tekući račun ili putem pošte, dodala je Kovačević.

Komentirajte prvi

New Report

Close