Za točno tjedan dana bi trebalo doći do popuštanja mjera, vjerojatno u dva područja

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2021. u 10:24
Građani Splita u uživali u nedjelnom sunčanom i toplom danu. Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Popuštanje mjera pod uvjetom da se dobar trend nastavi najavio je najprije premijer Andrej Plenković, a sinoć i zamjenica Krunoslava Capaka Marija Bubaš.

A što će se to vjerojatno popustiti sljedećeg ponedjeljka ako brojke ostanu ovakve? Kako je Index doznao još sredinom prošlog tjedna, popuštanje mjera bi trebalo uključivati i toliko očekivano otvaranje terasa kafića.

Ako u sljedećih nekoliko dana ne dođe do promjene, od 1. ožujka će se otvoriti terase kafića i restorana. No prema informacijama iz izvora bliskog Stožeru, neće se otvarati zatvoreni dijelovi kafića i restorana, što je realno očekivati najranije u travnju.

Nakon što se otvore terase gosti najvjerojatnije neće moći ulaziti u unutrašnjost kafića i restorana, osim možda radi korištenja toaleta, kako bi se spriječilo da se počnu koristiti i zatvoreni dijelovi kafića i restorana i da se ondje počnu posluživati gosti. U Stožeru zatvorene prostore i dalje smatraju iznimno velikim rizikom kada je u pitanju širenje koronavirusa.

No zato će se otvoriti sport u zatvorenom.

Iako su prve informacije govorile kako će se od 1. ožujka otvoriti samo sport u zatvorenom za djecu, Index doznaje kako bi se trebao otvoriti sav sport u zatvorenom, naravno uz epidemiološka pravila koja će se propisati.

Komentirajte prvi

New Report

Close