Za sada 47 novozaraženih, od toga 25 u Zagrebu, jedan pacijent na respiratoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. srpanj 2020. u 11:17
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Osječko-baranjskoj županiji trenutno je 230 osoba oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 328 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 25 novozaraženih osoba, priopćeno je u nedjelju iz NZJZ-a.

Četrnaestoro novooboljelih osoba čine kontakti ranije oboljelih, dvije novooboljele osobe povezane su s boravkom u noćnim klubovima, a za devet novooboljelih nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze.

Zbog 25 novozaraženih za 126 osoba određena je mjera samoizolacije.

Trenutno je u Gradu Zagreba 347 aktivnih slučajeva i 1516 aktivnih samoizolacija, izvijestili su iz NZJZ. Dr. Andrija Štampar“.

U Osječko-baranjskoj županiji sedam novoboljelih, jedan pacijent na respiratoru

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji sedam je novoboljelih osoba od koronavirusa, a u osječkom KBC-u jedan se pacijent nalazi na respiratoru, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata na koronavirus su testirana 172 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno; šest iz Đakova i jedan iz Osijeka, a novooboljeli su kontakti ranije oboljelih osoba.

Iz županijskog Stožera ističu da su u subotu na kućno liječenje otpuštena još tri pacijenta, međutim od preostale 21 osobe, zbrinute u osječkom KBC-u, jedan pacijent je stavljen na respirator.

U Osječko-baranjskoj županiji trenutno je 230 osoba oboljelih od koronavirusa.

U samoizolaciji je ukupno 1.948 osoba.

Policija je zaprimila jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, no prilikom provjere te prijave, kao i u 32 samoinicijativne provjere, sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, navode u županijskom Stožeru CZ.

Komentirajte prvi

New Report

Close