Za radno mjesto šefa ureda Bože Petrova stigla 191 prijava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. svibanj 2016. u 14:57
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Natjecati su se mogli i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, uz obvezu polaganja u roku od šest mjeseci od isteka probnog rada koji traje tri mjeseca.

Na javni natječaj za imenovanje predstojnika Ureda potpredsjednika Vlade Bože Petrova stigla je čak 191 prijava, a formalne uvjete natječaja ispunjava 156 kandidata, potvrđeno je Hini u Banskim dvorima koji će, s obzirom na toliki broj, razgovore s kandidatima održati u dva dana, u ponedjeljak i utorak, 16. i 17. svibnja.

Na razgovoru (intervjuu) će se utvrđivati stručna znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnji rezultati u radu prijavljenih kandidata za radno mjesto koje, prema Zakonu o državnim službenicima, ima koeficijent složenosti posla u iznosu od 3,177.

Radi efikasnosti provođenja, s obzirom na veliki broj kandidata prijavljenih na natječaj koji je bio raspisan u Narodnim novinama 9. ožujka, kandidati će biti obaviješteni telefonski odnosno putem dostavljene adrese e-pošte za točan termin dolaska na razgovor, navodi se na vladinim internetskim stranicama.

Predstojnik Ureda potpredsjednika Vlade usklađuje i nadzire rad tog ureda, priprema stručne i analitičke materijale za potrebe potpredsjednika, saziva i priprema sastanke, obavlja i druge poslove koje mu povjere potpredsjednik Vlade, glavni tajnik Vlade i zamjenik glavnog tajnika.

Imenuje se na četiri godine, a mora imati završen sveučilišni diplomski studij pravne, ekonomske, politološke struke ili humanističkog smjera, najmanje četiri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima te položen državni stručni ispit.

Natjecati su se mogli i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, uz obvezu polaganja u roku od šest mjeseci od isteka probnog rada koji traje tri mjeseca.

Kandidati su u prijavi, u osobne podatke, trebali priložiti životopis, dokaz o stečenoj stručnoj spremi, radnom iskustvu, presliku domovnice te uvjerenja o položenom državnom stručnom ispitu, kao i uvjerenje nadležnog suda da se protiv njih ne vodi kazneni postupak koje ne smije biti starije od šest mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close