Za pristupne ceste natječaj opet stao

Autor: Josip Bohutinski/VL , 13. veljača 2019. u 22:00
Žalba stigla dan prije današnjeg završetka roka za izvođača na dvjema dionicama/ Grgo Jelavić/PIXSELL

Stonska obilaznica za Pelješki most.

Rok za dostavu ponuda na nadmetanju za gradnju stonske obilaznice, poddionice Sparagovići – Papratno i Papratno – Doli, što je dio projekta cestovnog povezivanja dva dijela juga Hrvatske, trebao je biti danas, 14. veljače.

No jučer, dan prije roka, varaždinska građevinska tvrtka Colas Hrvatska uložila je žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) na izmjenu dokumentacije na nadmetanju pa je cijeli proces zaustavljen. Žalba sprečava nastavak postupka te javne nabave, što znači da će natječaj za stonsku obilaznicu moći biti nastavljen i ponude otvorene tek kad DKOM donese odluku o Colasovoj žalbi. A to će potrajati barem mjesec dana.

Natječaj za gradnju stonske obilaznice objavljen je 3. prosinca 2018. i prvi rok za dostavu ponuda bio je 21. siječnja. Rok je više puta produljivan jer su potencijalni izvođači tražili objašnjenja dokumentacije.

Procijenjena vrijednost radova na tom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu je 449,1 mil. kn. Odabrani izvođač imat će rok od 30 mjeseci od dana uvođenja u posao. Hrvatske ceste još nisu odabrale izvođača radova za prvi natječaj za pristupne ceste Pelješkom mostu, dionica Duboka – Sparagovići, za koju su ponude otvorene još u lipnju 2018. I taj natječaj, vrijedan 482 milijuna, bio je zaustavljen zbog žalbe austrijskog Swietelskog.

Žalba je odbijena, a dok se rješavala, natječaj je bio zaustavljen. Izvođač radova na toj dionici imat će za završetak rok od 33 mjeseca od dana uvođenja u posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close