Za nabavu 21 linearnog akceleratora 55 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 29. prosinac 2023. u 14:23
Ministar zdravstva Vili Beroš/N. Žganec/PIXSELL

Provedbom navedenog projekta planira se unaprijediti sustav zdravstva na području prevencije, liječenja i dijagnostike raka.

Zdravstvene ustanove u Hrvatskoj dobit će 21 linearni akcelerator i pripadajuću opremu za prevenciju, dijagnostiku i liječenje osoba oboljelih od raka, temeljem odluke Vlade o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstvu zdravstva u iznosu od 55.411.558,75 eura.

“Radi se o povijesnoj nabavi ove vrste uređaja i druge potrebne opreme za koju je iz Mehanizma za oporavak i otpornost osigurano čak 85 milijuna eura, a koje će nas približiti europskom prosjeku glede broja linearanih akceleratora u odnosu na broj stanovnika”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade.

Provedbom navedenog projekta planira se unaprijediti sustav zdravstva na području prevencije, liječenja i dijagnostike raka, odnosno osigurati optimalnu terapiju svim onkološkim bolesnicima u Hrvatskoj bez čekanja na liječenje, korištenjem modernih radioterapijskih tehnika u cilju optimalne iskorištenosti opreme i kontrole kvalitete radioterapijskog procesa te na taj način poboljšati kvalitetu usluga i poboljšati zdravstvene ishode kod liječenja onkoloških pacijenata.

Ministarstvo zdravstva provelo je otvoreni postupak javne nabave za KBC Sestre milosrdnice, KBC Rijeka, KBC Osijek, KBC Split, KBC Zagreb i OB Zadar.

Komentirajte prvi

New Report

Close