Za migrante iz robnih zaliha 12 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2015. u 21:59
Ivan Vrdoljak u tvrtki Flammifer/K. Štedul Fabec/PIXSELL

Ravnateljstvo preuzelo od tvrtke Flammifer 12 kamiona cisterni vrijednih 16,5 mil. kn.

Robne zalihe za opskrbu migranata dosad su utrošile roba u vrijednosti od gotovo 12 milijuna kuna, rekao je u ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u tvrtki Flammifer, od koje je Ravnateljstvo za robne zalihe preuzelo 12 kamiona cisterni vrijednih 16,5 milijuna kuna.

Istaknuo je da iskorištavanje robnih zaliha ni u jednom trenutku ne smije pasti ispod 70% uobičajenih zaliha. Hrvatska, istaknuo je, trošak zanavljanja robnih zaliha može financirati, ali će se sigurno uključiti i EU. Prisjetio se i kritika na svoj račun od prije dvije godine, kad su bile nabavljene kokošje paštete u vrijednosti dva milijuna kuna. "Pisalo se koliko će Vrdoljak pojesti kokošjih pašteta, a nakon toga smo imali još tri narudžbe jer smo u Slavoniji imali poplavu, a sad i migrantsku krizu", rekao je Vrdoljak.

Pomoćnik ministra Ivo Miletić je rekao da je za potrebe robnih zaliha u ponedjeljak odobreno 20 milijuna kuna jer se pokazalo da je u uvjetima opskrbe migranata potrebno deset milijuna kuna mjesečno. S preuzete 23 nove cisterne, robne zalihe raspolažu s njih 43. Direktor Flammifera Goran Žugec kaže da će ove godine ta tvrtka s 47 zaposlenih ostvariti više od 25 mil. kn prometa, i to na proizvodnji vatrogasnih vozila, nadogradnjama za gospodarska i komunikacijska vozila. Rade i za BiH te se šire na istok. 

Komentirajte prvi

New Report

Close