Za ljude koji se zbog potresa ne mogu vratiti u svoje domove, dijeliti će se besplatni obroci: Ovo su lokacije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. ožujak 2020. u 12:13
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Napominju da građevinski stručnjaci rade po posebnim obrascima koji su kreirani upravo za procjenu šteta nakon potresa.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba organizirao je obroke za sve građane koji se zbog potresa ne mogu vratiti u svoje domove, a bit će dostupni u nedjelju nakon 13 sati na Zrinjevcu, Mažuranićevom trgu te na Trgu dr.  Franje Tuđmana.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba također je priopćio da ekipe građevinskih stručnjaka procjenjuju oštećenja zgrada prema prioritetima, a nakon pregleda na zgrade će staviti oznaku na vidljivo mjesto.

Napominju da građevinski stručnjaci rade po posebnim obrascima koji su kreirani upravo za procjenu šteta nakon potresa.

Iz tog gradskog ureda mole građane da striktno poštuju oznake i ne riskiraju s ulaskom u oštećene zgrade. Osim toga, fotografiju oštećenja zajedno s adresom se može poslati na e-mail adresu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama uhs@zagreb.hr.

U studentskom domu Cvjetno naselje smještaj za Zagrepčane kojima su oštećeni domovi

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u nedjelju da će svi stanovnici užeg centra Zagreba koji zbog oštećenja nakon nedjeljnih potresa ne mogu u svoje domove biti smješteni u studentskom domu Cvjetno naselje.

“U ovom trenutku je na terenu više od 20 inženjera statike koji će stručno procijeniti koje zgrade se mogu i dalje korstiti, a za koje će trebati sanacija”, izjavio je Božinović Hini.

Dodao je kako po prvim procjenama u svoje domove zbog oštećenja ne može oko tisuću ljudi. Ako ne bude novih potresa neće trebati dodatni smještajni objekti.

“Kapacitet studentskog doma je 1800 mjesta tako da, ukoliko ne bude novih valova potresa, nadamo se da nećemo trebati mobilizirati dodatne objekte”, kazao je Božinović.

Komentirajte prvi

New Report

Close