Za kupnju ‘Češke vile’ na Visu stigla samo jedna ponuda, objavljeno i tko je mogući kupac

Autor: Poslovni.hr/H , 30. studeni 2018. u 14:05
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Prema podacima iz javnog poziva, vila je na poluotoku Sv. Juraj u gradu Visu, tlocrtne je površine 296 četvornih metara, a može se rekonstruirati u hotel s 20 ležaja u okviru turističke zone površine 3,6 hektara za izgradnju turističkih smještajnih jedinica visoke kategorije i kapaciteta minimalno 100, a maksimalno 160 ležaja.

Za kupnju "Češke vile" na otoku Visu stigla je samo jedna ponuda – viške tvrtke Philip Vermeulen, koja je jedina poslala pravovaljanu i potpunu ponudu u vrijednosti od 32,2 milijuna kuna, što je oko 80 tisuća kuna više od početne cijene, objavilo je u petak Ministarstvo državne imovine.  

"Za 'Češku vilu' s početnom cijenom od 32,12 milijuna kuna pristigla je jedna pravovaljana i potpuna ponuda. Tvrtka Philip Vermeulen d.o.o., Vis ponudila je iznos od 32,2 milijuna kuna", kratko je izvijestilo Ministarstvo na svojim internet stranicama. 

Inače, po podacima iz sudskog registra, tvrtka Philip Vermeulen d.o.o., Vis osnovana je u lipnju 2004. godine, temeljni joj je kapital 20.000 kuna, a osnovna djelatnost poslovanje nekretninama. Jedini osnivač i direktor tvrtke je Philippus Vermeulen, iz Južnoafričke Republike. 

Natječaj za kupnju "Češke vile" objavljen je 19. listopada, a rok za dostavu ponuda istekao je danas u 12 sati. 

"Češka vila", odnosno vojarna bivše JNA, prodavala se po početnoj cijeni od 32,1 milijun kuna, odnosno po vrijednosti koju je procijenio ovlašteni procjenitelj. 

Prema podacima iz javnog poziva, vila je na poluotoku Sv. Juraj u gradu Visu, tlocrtne je površine 296 četvornih metara, a može se rekonstruirati u hotel s 20 ležaja u okviru turističke zone površine 3,6 hektara za izgradnju turističkih smještajnih jedinica visoke kategorije i kapaciteta minimalno 100, a maksimalno 160 ležaja. 

Vlada je odluku o prodaji "Češke vile" putem javnog natječaja donijela na sjednici 11. listopada, a ministar državne imovine Goran Marić tada je rekao kako se nada se da će biti zainteresiranih kupaca, procijenivši da bi investicija u hotel više kategorije mogla biti oko sto milijuna kuna.

"Češka se vila prodaje po cijeni od 30-ak milijuna kuna, ali će investicija sigurno biti i do sto milijuna kuna", izjavio je nedavno Marić, podsjetivši kako je prostornim planom točno predviđeno što i pod kojim uvjetima treba biti izgrađeno te da će kupac morati pridržavati tih pravila. 

Prostornim i urbanističkim planom, naime, predviđena je izgradnja turističko-ugostiteljskih sadržaja, a to bi bila obveza kupaca i prema predviđenom javnom natječaju. 

Jedan od uvjeta bio je da kupac prihvati poseban uvjet izgradnje i stavljanja u funkciju turističko-ugostiteljske namjene, u skladu s urbanističkim planom uređenja Češke vile, u roku od 36 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

U idealnim bi uvjetima gradnja hotela mogla početi za godinu i pol dana, procijenio je nedavno ministar državne imovine Goran Marić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close