Za jačanje lokalne klimatske otpornosti 17 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 15. studeni 2023. u 20:00
Ugovore su uručivali Luka Balen te ministar Davor Filipović/LUKA STANZL/PIXSELL

Pod sloganom Zelena strana ulice, ovo je već drugi javni poziv Fonda na tu temu.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen uručili su predstavnicima jedinica regionalne i lokalne samouprave 76 ugovora za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama vrijedne gotovo 17 milijuna eura.

“Ulaganja u zelenu infrastrukturu samo su jedna od inicijativa koje poduzimamo kako bi se prilagodili klimatskim promjenama i učinili Hrvatsku čistijom, ljepšom i još boljom za život. A tu je još niz drugih mjera i programa koje provodimo poput značajnih ulaganja u obnovljive izvore energije, te u proizvodnju energije iz obnovljivaca za vlastite potrebe”, kazao je ministar Davor Filipović.

Pod sloganom Zelena strana ulice, ovo je već drugi javni poziv Fonda na tu temu. Direktor Balen naglašava kako je prošlogodišnji poziv polučio veliki interes, zbog čega je budžet ovogodišnjeg bio povećan s 11 na 17 milijuna eura.

Osim poziva za financiranje konkretnih projekata, Fond je odlučio i s dodatnih 536 tisuća eura sufinancirati izradu programa ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama te zaštite ozonskog sloja, kao i SECAP akcijskih planova jer su oni podloga za osmišljavanje i realizaciju daljnjih projekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close