Za dva mjeseca nove vrećice za otpad u Zagrebu, evo i tko ih izrađuje

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2022. u 11:02
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Imamo trend pada odvojenog otpada, a to je zabrinjavajuće.

Zastupnik SDP-a u Skupštini Grada Zagreba Renato Petek gostovao je u Novom danu gdje je komentirao  ljetne radove u Zagrebu i razvrstavanje otpada.

Petek je napomenuo da su radovi po gradu uobičajeni za ljetne mjesece, ali i da je suradnja s Vladom zadovoljavajuća.

“Nije loša suradnja, redovno komuniciraju, gradonačelnik je rekao da je zadovoljan s ministrima. Osim što se obnove tiče, nema velikih pomaka. Što se tiče obrazovanja, grad je aplicirao za nove vrtiće, više od 20 objekata u sljedeće dvije godine. Glede gospodarenja otpadom Grad će uskoro aplicirati za sortirnicu. Vjerujem da će se naš bivši kolega Filipović zalagati da se pomogne gradu. Imamo trend pada odvojenog otpada, to je zabrinjavajuće”, kaže Petek.

Govoreći o problemu otpada u Zagrebu istaknuo je: “Možemo se snaći, koristiti papir ili papirnatu vrećicu. Gradonačelnik je rekao da se svi mogu javiti Čistoći i da će dobiti paket biovrećica i onih žutih. Do 1. listopada Grad treba osigurati nove vrećice, plave za miješani komunalni otpad. One su naručene, izabrana je tvrtka Veltplast koja je i prije imala taj posao, već su u izradi. S nekoliko je trgovačkih lanaca potpisan sporazum. Uskoro će se sve predstaviti građanima”.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close