Za 9 dana grijanja u stanu od 29 kvadrata dobila račun na 420 kuna

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2018. u 10:10
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Vinkovčanka se nemalo iznenadila kada je dobila račun za grijanje za devet dana.

Vinkovčanka Vlatka Tuček nemalo se iznenadila kada je dobila račun za grijanje za devet dana, koji je, kada je preračunala, trostruko veći nego inače, a posebno ju je razljutilo što u vinkovačkom distributeru toplinske energije, GTG-u, nisu željeli objasniti zašto je račun tako visok. Otkada su, 2012., na radijatore ugrađeni razdjelnici, kao obvezni, obitelj Tuček prešla je na grijanje električnom energijom, no zbog nekog kvara vratila se na grijanje preko GTG-a, ali na samo devet dana. No za tih devet dana dobila je papreni račun, trostruko veći, piše Glas Slavonije.

– Od dana kada su razdjelnici ugrađeni i kada sam dobila prvi račun, od 1027 kuna za siječanj 2012., a do tada su računi za grijanje zimi bili oko 550 kuna, počeli su moji problemi s tom gradskom tvrtkom. Na kraju sam odustala od grijanja preko GTG-a i prešla na grijanje na električnu energiju. Podsjećam da sam vlasnica malog stana, od samo 29 četvornih metara, u Dalmatinčevoj ulici, i imamo samo jedan veliki radijator i jedan razdjelnik. U siječnju ove godine grijanje preko GTG-a koristila sam osam-devet dana i očekivala račun od 250 kuna jer su inače moji računi za grijanje, prema obračunu prosječne potrošnje, bili 550 – 600 kuna u zimskim mjesecima.

Međutim, dobila sam račun na 420 kuna, što, ako podijelimo na devet dana, iznosi 46 kuna po danu, a ako pomnožimo s 31 danom, to bi za cijeli siječanj iznosilo 1440. To je doista previše za samo jedan radijator u tako malom stanu. Od tada sam im se bar četiri puta obraćala pisanim putem i ni jednom moj prigovor nije bio uvažen. Iako tvrde da moje prigovore prosljeđuju u HERA-u, ni jednom uz njihov odgovor nisam dobila nikakav popratni dokument ili dopis iz HERA-e, tako da se pitam postoji li ta HERA uopće – kaže Vlatka Tuček.

Komentirajte prvi

New Report

Close