Za 35 kvadrata dobio račun za grijanje 831 kunu

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2017. u 11:31
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Hladan tuš je, kaže, doživio kada mu je ondje rečeno da njegovi susjedi, budući da imaju tehničke uvjete za to, imaju mogućnost odvojiti se od zajedničkog mjerila, i to bez ičijeg pristanka.

Kad je prije nekoliko dana primio račun HEP Toplinarstva, sugrađanin Željko Nenadović najprije je mislio da je došlo do kakve zabune i da nije moguće da za stan od samo 35 četvornih metara za grijanje mora platiti čak 831,63 kune! Međutim, ništa mu drugo ne preostaje, i to nakon što se sveukupno pet od osam stanara u Gundulićevoj 2 i 4 odvojilo sa zajedničkog mjerila, piše Glas Slavonije.

– Živim u Gundulićevoj 4, a na broju 2 je podstanica i imamo osam članova. Prije nekoliko godina stanari su, zajedno sa mnom, dopustili da se dva stanara odvoje s mjerila, a sad su isto učinila još trojica. Na zajedničkom mjerilu ostali smo nas troje – 83-godišnja starica koja plaća paušal jer ne boravi u stanu, korisnik gradskog stana i ja. Nas dvojica, susjed koji živi u gradskom stanu i ja, gotovo smo za grijanje dobili ukupno 2000 kuna, konkretno ja više od 800 – ispričao je Nenadović koji je odmah po primitku računa otišao u HEP Toplinarstvo da vidi o čemu je riječ i gdje se potkrala eventualna pogreška.

Hladan tuš je, kaže, doživio kada mu je ondje rečeno da njegovi susjedi, budući da imaju tehničke uvjete za to, imaju mogućnost odvojiti se od zajedničkog mjerila, i to bez ičijeg pristanka. Iako priznaje da o tome nije razmišljao prije gotovo deset godina kad su se odvojila prva dva susjeda, sad mu dodatno odvajanje predstavlja velik financijski problem. Naime, od 2000 kuna, s koliko živi mjesečno, ne zna kako podmiriti račun ili, još gore – učiniti ono što su i njegovi susjedi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close