Wespa udvostručuje kapacitet novim Business&Lounge prostorom

Autor: Marija Crnjak , 13. listopad 2022. u 22:00
Foto: WESPA SPACES

Nakon uspjeha na Zavrtnici, šire se na čak 3.000 četvornih metara u prizemlju Green Golda namijenjenih uz nešto više cijene za evente i korporativni sektor.

Dvije godine nakon otvaranja prvog coworking prostora na Zavrtnici, Wespa Spaces početkom prosinca otvara novi poslovni prostor Wespa Business&Lounge u obližnjem centru Green Gold, gdje će se raširiti na čak 3.000 četvornih metara u prizemlju, okružujući unutrašnje dvorište.

Wespa Spaces time udvostručuje svoj kapacitet koji će dosegnuti 6.500 kvadrata na dvije lokacije, a ova lokacija će se više posvetiti eventima te korporativnom sektoru, te će imati veći udjel uredskih od open space coworking prostora, doznajemo od suosnivača Wespe Amira Babovića.

Malo ‘ozbiljniji’ prostor
“U sve naše prostore dobro došli su svi korisnici, no za razliku od Zavrtnice gdje nam je i dalje fokus na coworkingu i mladim poduzetnicima, startupovima, tu ćemo razviti drukčiji koncept.

Babović

PB Grupa je prepoznala da diverzifikacija prema 'uberiziranom' modelu ureda ima mjesto na tržištu.

WBL je zamišljen kao hibridna ekstenzija radnog, event i kreativnog prostora za korporativne i srednje velike korisnike, koji imaju urede u blizini, i potreban im je prostor koji će povremeno koristiti kad primjerice imaju radionice, veće sastanke, rad s partnerima i klijentima. Primjer je projektni rad, kad partneri ili privremeni radni timovi par mjeseci rade skupa, ali se nakon toga vraćaju u svoje prostore.

Tada neposredna blizina Wespe, fleksibilni radni prostori, event prostori, te kreativni pristup predstavljaju opciju za velike firme, koje istovremeno svoje prostore mogu prenamjeniti u radne prostore”, pojašnjava nam Amir Babović.

Širenje Wespe je, inače, rezultat suradnje sa PB Grupom koja upravlja centrom Green Gold, a od njih su kupili prvu Wespu na Zavrtnici, gdje trenutno boravi 90 tvrtki i 400 članova. Kako se radi o zajedničkoj investiciji, iz Wespe ne otkrivaju ukupan iznos ulaganja u WBL.

WBL je zamišljen kao hibridna ekstenzija radnog, event i kreativnog prostora za radionice, veće sastanke, rad s partnerima i klijentima…/Wespa Spaces

“Možemo reći da je Wespa Spaces na neki način bila eksperiment u kojem smo spojili tradicionalni nekretninski pristup sa strane PB Grupe i tehnološko-inovativni smjer kojeg je koncipirala Wespa.

Na Zavrtnici smo uzeli zgradu staru 120 godina i industrijsko skladište, te kroz kombinaciju tehnologije, dizajna i fokusa na iskustvo, kreirali novu verziju ureda za 21. stoljeće. PB Grupa je prepoznala kako diverzifikacija prema “uberiziranom” modelu uredu ima svoje mjesto na tržištu i tu smo našli jaku sinergiju koja dovodi do širenja suradnje”, kaže nam Babović.

Ovo će biti malo “ozbiljniji” prostor, koji će u skladu s tim imati i za 30-tak posto više cijene usluga. Teren za ovaj projekt svakako je pripremila pandemija, u kojoj su između ostalih ključ u bravu stavili kongresni centar Forum te restoran Sofra koji je sbog slabog prometa u vrijeme lockdowna zatvorio ovu lokaciju u prizemlju Green Golda.

Wespa je tako dobila i dio tržišnog kolača, iako se konceptualno radi o nešto drukčijem proizvodu od onog koji je nudio Forum, te dodatan slobodan prostor u prizemlju koje će se ovom investicijom posve redefinirati.

6500

četvornih metara prostora na dvije lokacije u Zagrebu novi je ukupni kapacitet Wespe

Živjet će i vikendom
Investitori, naime, žele ići i korak dalje, te čitavu zonu oživjeti i vikendom – prizemlje Green Golda osim WBL će imati teretanu koja je već dugo tu (OrlandoFit), food court, self service zonu, event prostor, ali i izlaz prema trgu s izborom ugostiteljskog sadržaja, te prema parku s umjetnim jezerima.

“Nadamo se to spojiti u jedan koncept do sada neviđen Hrvatskoj, radni prostor kojem se volite vratiti vikendom s prijateljima, jer nam poslovni aspekt korištenja omogućava da uložimo u iskustvo koje ćete cijeniti i u slobodno vrijeme”, otkriva Amir Babović.

Komentirajte prvi

New Report

Close