Vukovarski vodotoranj lani ostvario petinu više prihode

Autor: Poslovni dnevnik , 06. veljača 2023. u 22:00
Vodotoranj je 2022. ostvario prihod od 5,7 milijuna kuna, a posjetila su ga 111.133 posjetitelja/E. Elveđi/PIXSELL

Po riječima vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave, vodotoranj je 2022. ostvario prihod od 5,7 milijuna kuna i dobit od 2,5 milijuna.

Vukovarski vodotoranj prošle su godine posjetila 111.133 posjetitelja, a od otvorenja 30. listopada 2020. njih 210.128, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novine. Po riječima vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave, vodotoranj je 2022. ostvario prihod od 5,7 milijuna kuna i dobit od 2,5 milijuna.

“Danas je na njemu zaposleno 23 ljudi, a ostvareni poslovni rezultati pokazuju da je smjer njegove obnove bio dobar izbor, ne samo u simboličkom smislu, već i iz aspekta turističke atraktivnosti Vukovara, ali i hrvatskog Podunavlja te profitabilnosti i poslovanja privatnika, smještajnih i ugostiteljskih objekata na području Vukovara i njegove okolice”, rekao je Penava i zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u njegovoj obnovi.

Najavio je daljnja ulaganja, podsjećajući kako je provedena javna nabava za novu suvenirnicu vrijednosti tri milijuna kuna. “Siguran sam kako će Vukovarski vodotoranj i u budućem vremenu oduševljavati svoje posjetitelje, a njihove dobre reakcije su nam izvrstan pokazatelj ispravnosti naše vizije”, poručio je Penava.

Direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković rekla je da je broj posjeta u 2022. u usporedbi s 2021. veći za 30 posto, a prihodi su rasli 20 posto.

“S obzirom na to da se naši posjetitelji uvijek iznova vraćaju, trudimo se uvoditi nove sadržaje pa smo postavili ploče s QR kodovima gdje svi posjetitelji mogu vidjeti kako je Vodotoranj izgledao prije obnove. Također, u tijeku su i dva projekta – ERASMUS + projekt i projekt proširene stvarnosti”, rekla je Janković.

Komentirajte prvi

New Report

Close