Vukovarski HSP AS prešao za Ružom Tomašić u Hrvatsku konzervativnu stranku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2015. u 10:51
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Vukovarska podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) priključila se Hrvatskoj konzervativnoj stranci.

Vukovarska podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) priključila se Hrvatskoj konzervativnoj stranci kojoj se, nedavno, priključila i bivša predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić, a najavljeno je suradnja s HDZ-om u vukovarskom Gradskom vijeću.

Kako se navodi u priopćenju, na sastanku članova Izvršnog i Nadzornog odbora te predsjednika temeljnih ogranaka vukovarskog HSP-a AS, uz tek jedan suzdržan glas, u utorak je donesena odluka o izlasku iz stranke i prelasku u Hrvatsku konzervativnu stranku.

Ostavke su na sve dužnosti i članstvo u HSP AS podnijeli predsjednik vukovarske podružnice i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček, dopredsjednik podružnice i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić, dopredsjednik podružnice i predsjednik Kluba vijećnika HSP AS u Gradskom vijeću Vukovara Robert Rapan, vijećnica Marina Jokić, 15 od ukupno 16 članova Izvršnog i Nadzornog odbora stranke, predsjednici svih temeljnih ogranaka kao i predsjednik mladeži, stoji u priopćenju.

„Nezadovoljni stanjem u stranci, posebice politikom jednoumlja koje se, unatoč našim primjedbama, provodi na državnoj razini, ne vidimo više razloga ostanka u HSP-u AS“, navodi se u priopćenju te se izražava uvjerenje da će se u Hrvatskoj konzervativnoj stranci moći djelovati provodeći programe za koje su se zalagali u predizbornoj kampanji, štititi interese malih ljudi i nacionalne interese hrvatskog naroda u gradu Vukovaru.

Također se navodi da sada Hrvatska konzervativna stranka u gradu Vukovaru nastavlja u Gradskom vijeću suradnju s HDZ-om.

Komentirajte prvi

New Report

Close