Vukovar uveo sustav javnih bicikla

Autor: Borivoje Dokler , 03. listopad 2017. u 22:00
Foto: PD

Grade se biciklističke staze koje će omogućiti bolje povezivanje svih dijelova grada.

Vukovar je postao petnaesti i ujedno najistočniji grad u Hrvatskoj koji je uveo Nextbike sustav javnih bicikala. Posljednjih godina grad je dobio nekoliko biciklističkih staza, od kojih je najvažnija ona koja je još uvijek u izgradnji, odnosno biciklistička staza uz državnu cestu D2 na dijelu ulica Kudeljarska i Priljevo koja povezuje centar Vukovara i Borovo Naselje.

Smanjenje prometne gužve

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je da građani imaju kulturu prometovanja biciklom tako pa je uvjeren da će i ova inicijativa biti vrlo dobro prihvaćena.

“Uz novu biciklističku stazu i bicikle u službi javnoga prijevoza poboljšat ćemo povezanost svih dijelova Vukovara te ujedno smanjiti prometne gužve. Ovaj je projekt samo jedan u nizu koraka koje činimo prema podizanju kvalitete života naših sugrađana, ali i predstavljanja našega grada u novom europskom duhu koji će zasigurno naići na odobravanje kako građana tako i turista koji u Vukovaru vide središnju destinaciju hrvatskog Podunavlja”, izjavio je vukovarski gradonačelnik. Krešimir Dvorski, direktor sustava javnih bicikla, kazao je kako je postavljanje sustava u Vukovaru bio njihova velika želja od prije nekoliko godina jer su razmišljali na koji način spojiti krajnji istok Hrvatske sa svim drugim većim županijskim središtima.

Nadopuna prijevozu do tvornice

“Kombiniranjem različitih oblika javnog prijevoza svatko od nas može brzo, jednostavno i povoljno stići od točke A do točke B bez posjedovanja automobila.

Drago mi je što danas i Vukovarci mogu uživati u svim pogodnostima koje im donosi sustav javnih bicikala”, kazao je Krešimir Dvorski.

Zbog važnosti za lokalnu zajednicu, projekt je podržala i Ina kao generalni pokrovitelj održavanja sustava, a zbog doprinosa razvoju turističke ponude, projekt je sufinancirala i Hrvatska turistička zajednica. Projekt su toplo pozdravili i zaposlenici Borova. kojima će to biti odlična nadopuna postojećim autobusnim 
linijama. v     

Komentirajte prvi

New Report

Close