Projektom vrijednim 30 milijuna kuna Vukovar dobiva dva nova sadržaja

Autor: Marija Crnjak , 07. veljača 2022. u 14:49
Počinjemo ugrađivati ono što je nedostajalo, zabavni sadržaji koji su važan motiv dolaska turista, kaže direktorica TZ Marina Sekulić/VL

Zasad nema smještajnog objekta, no nagodinu u funkciji cijeli adrenalinski park.

Inflacija i rast troškova doprinio je rezanju prvotnog projekta uređenja park šume Adica u Vukovaru, koji zasad ostaje bez smještajnih objekata, no zato sredinom sljedeće godine grad dobiva novu zabavnu turističku atrakciju, adrenalinski park s najvećom stijenom za penjanje u ovom dijelu regije uz zip-line preko rijeke Vuke, te šetnicu uz rijeku.

Projekt “Čarobna šuma” vrijedan 30 milijuna kuna dio je programa Intervencijskog plana grada Vukovara koji se sufinancira iz EU fondova, a osim što će obogatiti život lokalnog stanovništva, turistima će dati novi razlog za posjet gradu. Uz obiteljske goste, očekuju se turisti željni adrenalina, a na umjetnoj stijeni za penjanje moći će se održavati i profesionalna natjecanja.

“Vukovar turistima ima za ponuditi mnoštvo kulturnih sadržaja, a sada počinjemo ugrađivati ono što nam je nedostajalo, zabavni sadržaji koji su važan motiv dolaska turista i dodana vrijednost u valorizaciji turističkog proizvoda grada”, ističe Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

Adica je uz ove sadržaje još trebala imati smještajne kapacitete, bungalove i kamp, no od toga se u ovoj fazi odustalo zbog nepredvidivih troškova gradnje uslijed inflacije. Sekulić napominje da je šteta što i ti segmenti nisu ušli u realizaciju, no projekti su spremni i provedba je u budućnsti moguća kroz neke druge modele finaciranja.

Ugovor s izvođačem radova na Čarobnoj šumi, tvrtkom Presoflex gradnja iz Požege potpisao je prošlog tjedna gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

“Ovim projektom vrijednim 30 milijuna kuna dobit ćemo dva nova sadržaja, jedan je šetnica od drveta uz rijeku Vuku u dužini od gotovo jednog kilometra, dok je drugi sportsko-zabavni adrenalinski park koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona, stijene za penjanje visine 20 metara i zip-linea dužine 470 metara, koji će prelaziti rijeku Vuku”, objasnio je Penava.

Po njegovim riječima, projekt Adica pridonijet će otvaranju novih radnih mjesta u Vukovaru, a s novim zabavnim i rekreativnim sadržajima pozitivno će utjecati na turističku i ugostiteljsku ponudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close