Vrpoljačka se Sušionica rasprodaje, ništa od obnove proizvodnje

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2015. u 08:41
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Na zahtjev Skupštine razlučnih vjerovnika, na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu donesena je odluka o odvojenoj prodaji nekretnina i pokretnina ove tvornic

Nakon desetak godina duge agonije, vrpoljačka Sušionica voća i povrća došla je, čini se, do definitivnog kraja svog životnog puta. Na zahtjev Skupštine razlučnih vjerovnika, na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu donesena je odluka o odvojenoj prodaji nekretnina i pokretnina ove tvornice, s tim da će se pokretnine vjerojatno prodavati i pojedinačno, piše Večernji list.

CERP, Ministarstvo financija i Porezna uprava bili su nezadovoljni činjenicom da se na jedanaest do sada održanih dražbi za prodaju ovog pogona nije pojavio niti jedan kupac, iako mu je prodajna vrijednost s početnih 36 pala na svega 8,9 milijuna kuna.

– Osobno sam predlagao održavanje još dviju dražbi za zajedničku prodaju nekretnina i pokretnina, uz snižavanje cijene na 15 posto procijenjene vrijednosti. Međutim, Sud je prihvatio zahtjev vjerovnika – kaže stečajni upravitelj Miroslav Mikić.

Komentirajte prvi

New Report

Close