‘Vrijeme je da i Milanović podnese ostavku’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2013. u 14:25
Zoran Milanović; Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić izjavio je danas u povodu ostavke ministra turizma Veljka Ostojića kako je “vrijeme da – nakon svih događaja koji su Hrvatsku doveli u katastrofalno stanje – ostavku podnese i predsjednik Vlade Zoran Milanović”.

 Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić izjavio je danas u povodu ostavke ministra turizma Veljka Ostojića kako je "vrijeme da – nakon svih događaja koji su Hrvatsku doveli u katastrofalno stanje – ostavku podnese i predsjednik Vlade Zoran Milanović".

U HDSSB-u "nismo iznenađeni ostavkom ministra Ostojića, jer je očito, barem prema informacijama koje su objavljivane u javnosti, da je sudjelovao u kupovini zemljišta". Isto tako "događaji oko ministra poljoprivrede Jakovine, ali i kompletno izuzetno teška situacija u Hrvatskoj nalaže i premijeru da podnose ostavku, jer očito da Kukuriku koalicija nije odgovorila teškim izazovima u kojima se našla Hrvatska", izjavio je Šišljagić.

Još prije "dvije godine HDSSB je upozoravao da je došlo vrijeme za izvanredno stanje u Hrvatskoj, jer je bilo jasno da će se svi problemi, od gospodarske i socijalne krize, samo povećavati, jer nije ništa napravljeno da se kriza zaustavi", rekao je Šišljagić. Kao tada i "danas mi predlažemo da se pod hitno osnuje Vlada nacionalnog spasa, jedinstva, odnosno nebitno kako će se zvati ali da bude sastavljena isključivo od stručnih i moralnih ljudi, u kojoj neće biti važna stranačka pripadnost već znanje i iskrena volja da se Hrvatska podigne s dna na kojem se danas nalazi, a hrvatskim građanima omogući dostojanstven život", rekao je u izjavi za Hinu predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Predsjednik HDSSB-a smatra kako je više "nego jasno da su stalni nesporazumi i oprečna mišljenja i izjave čelnika HNS-a i SDP-a više nego očiti da Kukuriku koalicija ne funkcionira". Ne znam kakvu će odluku donijeti IDS na današnjoj sjednici Predsjedništva, "ali ne bi me iznenadio njihov izlazak iz vladajuće koalicije", rekao je Šišljagić. Ponovio je kako bi "premijer Milanović kao moralni čin morao podnijeti ostavku jer Hrvatska više nema vremena za velike riječi, iza kojih", kazao je, "nažalost ne stoje i djela".

Komentirajte prvi

New Report

Close