Vrdoljak smjenjuje Friganovića

Autor: Marija Brnić , 10. rujan 2014. u 22:00
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz vladinih se krugova saznaje da je razrješenje Friganovića s ove dužnosti zatražio resorni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Ruđer Friganović više neće biti glavni vladin čovjek za restrukturiranje hrvatske brodogradnje.

Kako se neslužbeno saznaje, na današnjoj bi sjednici Vlada Friganovića trebala smijeniti s pozicije direktora Hrvatske brodogradnje Jadranbrod, državne tvrtke zadužene za praćenje procesa ozdravljenja velikih škverova, dugogodišnjih gubitaša koji su lani privatizirani. Iz vladinih se krugova saznaje da je razrješenje Friganovića s ove dužnosti zatražio resorni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Navodno se Vrdoljak i Friganović već neko vrijeme razmimoilaze u pogledima oko provedbe restrukturiranja škverova.

Friganović je za državu operativno vodio proces privatizacije splitskog, trogirskog i riječkog brodogradlišta još od 2009. kao državni tajnik, a od 2011. preko HBJ-a. Nedavno je, pak, istupio iz nadzornog odbora Brodsplita, u kojemu je od prošle godine bio predstavnik države. Tek se iz ovih dana objavljenog izviješća Državne revizije o radu Ministarstva gospodarstva moglo iščitati kako je HBJ iskazao veliko nezadovoljstvo ispunjavanjem obveza iz programa restrukturiranja u slučaju Brodosplita, među ostalim i nenamjenskim trošenjem novca.

Komentirajte prvi

New Report

Close