Vratio se u Hrvatsku zbog 200.000 kuna poticaja i odustao: ‘To jednostavno nema smisla…’

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2022. u 10:54
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podrijetlom iz Virovitice te po struci diplomirani ekonomist, Resler se nakon šest godina rada u SAD-u i Irskoj odlučio vratiti.

– Imao sam najbolju volju i probao sam, ali nakon pet mjeseci morao sam odustati. To jednostavno nema smisla, požalio se Jutarnjem listu 39-godišnji Slavonac Filip Resler koji se krajem prošle godine razveselio kad je čuo da će Vlada financirati povratnike u zemlju s maksimalno 200 tisuća kuna poticaja.

Podrijetlom iz Virovitice te po struci diplomirani ekonomist, Resler se nakon šest godina rada u SAD-u i Irskoj odlučio vratiti u domovinu te iskoristiti mogućnost prijave na mjeru za povratnike.

No, nije trebalo dugo da dobro osvijesti gdje se to točno vratio, u zemlju opterećenu birokracijom i aljkavošću koja je za posljedicu imala to, tvrdi, da se punih pet mjeseci nije uspio prijaviti na program “Biram Hrvatsku”, piše Jutarnji list.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pet mjeseci se nije uspio prijaviti?

U normalnim okolnostima, pročitaš uvjete, eventualno postaviš dodatno pitanje i u max tjedan dana znaš imaš li uvjete ili ne. Ako apliciraš, imaju zakonsko rok od 30 dana za rješenje.

Što pak to može značiti ako je netko na ovaj ili onaj način “na čekanju”? Znači može, sve ok, samo se ti prijavi, al stvar ipak zapinje? I onda opet nešto zapne, pa opet nešto zapne… Je li to slučajno?

Pa ekonomisti niti znaju niti žele ništa raditi osim ako im netko ne pokloni lovu. I to brzo. Nesreća.

Ima diplomu od 500 bosanskih maraka

New Report

Close