Vožnju autocestom platio 464 kune, HAC objasnio iznimno visoku cijenu

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2021. u 09:44
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Šokirao se kada je čuo iznos koji mora platiti.

Ako izgubite magnetsku karticu za plaćanje autoceste tada će vam HAC naplatiti dvostruki iznos najduže relacije od Čarapine do Zagreba, odnosno 464 kune.

To se nedavno dogodilo Ivanu Landeki iz Vinkovaca koji je na autocestu ušao na Grobniku, a da je izgubio karticu shvatio je kada je došao na naplatne kućice na Lučkom. Šokirao se kada je čuo iznos koji mora platiti, piše Jutarnji list.

“Kako je moguće da se za gubitak kartice naplaćuje dvostruka najdulja relacija?”, pita se Landeka. U 2020. godini čak 5600 vozača je izgubilo karticu i morali su platiti dvostruki najveći iznos cestarine.

Iz HAC-a objašnjavaju da “u situacijama u kojima je korisnik karticu zagubio, prekršio je Opće uvjete poslovanja plaćanja cestarine u slučaju čega je propisana ugovorna kazna u visini dvostrukog iznosa cestarine od mjesta izlaska s autoceste prema važećem cjeniku za najdužu dionicu i odgovarajuću skupinu vozila”.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ADZ-ova država je krenula s lopovlukom i nikad ga se nije niti će ga se odreći sve dok ne propadne.

Ha ništa zvati policiju za vas neosnovano potražuju i zadržavaju imaju nadzorne kamere pa neka pogledaju. Nitko nije potpisao ugovor sa njihovim pravilima. To čak niti ne piše na kartici. Ako policija ne napravi ništa lijepo upozoriš da ćeš platiti ali ne što ovi traže u protivnom digneš rampu na silu i to je to, pa nek ide do ustavnog suda i/ili  eu suda.

 

Kakva ugovorna veza? To su isključivo vaša pravila na koja korisnik vaših usluga nema nikakva utjecaja.

kakvi lopovi!! da naplate najdulju cijenu, ajde ima smisla, ali da naplate 2x najdulju cijenu zbog gubitka karte je obična pljačka adz lopina!

New Report

Close