Vozač koji je usmrtio djelatnika HAC-a kod bio je alkoholiziran? Jurio je 140 kilometara na sat i nije kočio

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2021. u 09:38
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Policija ne otkriva detalje.

20-godišnji vozač koji je u teškoj prometnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj postaji HAC-a u Mraclinu usmrtio djelatnika HAC-a ima višestruke teške ozljede, no nije životno ugrožen, a budući je pozitivan na koronavirus, na liječenju je u KB-u Dubrava.

“Vozač ima kontuzije i subduralni hematom mozga, koji u ovom momentu ne zahtijeva akutno neurokirurško liječenje, ima obostrane kontuzije pluća i složene prijelome obaju donjih ekstremiteta koji će zahtijevati vjerojatno kirurško liječenje”, rekao je u Dnevniku HTV-a dr. Mislav Rakić iz KB-a Dubrava.

HTV neslužbeno doznaje da je 20-godišnji vozač BMW-a imao 1.8 promila alkohola u krvi.

Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica.

Mladić iz Lekenika koji se BMW-om ‘peticom‘ svog oca u 5,30 sati zabio u zgradu pored naplatnih kućica i usmrtio djelatnika HAC-a po ocjeni prometnog vještaka jurio je 140 kilometara na sat i nije kočio, piše u nedjelju Jutarnji list.

U subotu popodne policija je još provodila očevid teške prometne nesreće na naplatnoj postaji Mraclin kako bi ustanovila zašto se 20-godišnjak iz Lekenika BMW-om “peticom” svog oca u 5.30 sati zabio u zgradu pored naplatnih kućica autoceste A11 Sisak – Zagreb pri čemu je na mjestu poginuo 54-godišnji djelatnik HAC-a D. B. koji je sjedio za radnim stolom.

“Vozač je prošao kroz čunjeve koji su postavljeni nekih 200-tinjak metara prije naplatnih kućica jer se ne naplaćuje cestarina. Vjerojatno je mislio proći kroz prolaz, ali ga je promašio. Vjerojatno je napravio desni manevar prema naplatnim kućicama, ali je tada najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu. Prvo je udario u rinzol, vozilo je zahvatilo travnjak i tek tada se zaletio u objekt kod naplatnih kućica. Procjenjujem da je brzina bila oko 140 kilometara na sat. Probio je tri zida i ubio djelatnika koji je sjedio za radnim stolom”, rekao je Goran Husinec, prometni vještak koji je bio na mjestu nesreće. Vrlo brzo stigle su sve žurne službe.

Komentirajte prvi

New Report

Close