Vojni brodovi su Debeljakovi, hoće li Banožić baciti u vjetar 30 milijuna eura?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. svibanj 2023. u 09:56
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Tomislav Debeljak nada se da će se dogovoriti s MORH-om. Traži korekciju cijena koje su u međuvremenu znatno narasle, nakon čega bi, kako najavljuje, nastavio s poslom. Komunikacija je, kaže, uspostavljena.

Upravni sud u Splitu donio je nepravomoćno rješenje kojim je Brodosplit ostao upisan kao vlasnik obalnih ophodnih brodova, piše u petak Večernji list, navodeći da se predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak nada novoj državnoj uplati, dok MORH najavljuje žalbu.

– Ovo je očekivana odluka Upravnog suda u Splitu. Hvala Bogu da je sud brzo donio odluku i da nam ta tužba nije odnijela još godinu dana. Sada treba sjesti i početi raditi, a ne tražiti načine kako ne raditi – komentirao je Debeljak rješenje Upravnog suda u Splitu kojim je odbačena tužba i prijedlog Republike Hrvatske za određivanje privremene mjere kojom se zabranjuje Brodogradilištu specijalnih objekata otuđenje i opterećenje brodova u gradnji.

Riječ je o obalnim ophodnim brodovima. Time ostaje na snazi rješenje kojim ih je splitska Lučka kapetanija upisala i uknjižila splitski škver kao njihova vlasnika.

Tomislav Debeljak nada se da će se dogovoriti s MORH-om. Traži korekciju cijena koje su u međuvremenu znatno narasle, nakon čega bi, kako najavljuje, nastavio s poslom. Komunikacija je, kaže, uspostavljena.

– Izmijenili smo dva dopisa, konačno smo dobili nekakav odgovor od MORH-a sa željom da se konačno sastanemo. Na dispoziciji smo da konačno sjednemo, dogovorimo se i krenemo raditi – izjavio je Debeljak koji rješava administrativnu proceduru kako bi aktivirao kredit jednog američkog fonda zahvaljujući kojemu najavljuje da će uskoro pokrenuti proizvodnju u splitskom brodogradilištu.

MORH je, kako je uobičajeno, i ovoga puta angažirao Državno odvjetništvo, i to ŽDO Split da na sudu brani njegove, odnosno interese RH. Stoga je prvostupanjska odluka Upravnog suda u Splitu o problematici obalnih ophodnih brodova jako iznenadila odgovorne u MORH-u.

Za sada tek kratko komentiraju nastalu situaciju i šalju obavijest da će “nadležno državno odvjetništvo uložiti žalbu Visokom upravnom sudu RH na navedeno rješenje”, pišu novinari Večernjeg lista Slavica Vuković i Davor Ivanković.

Komentirajte prvi

New Report

Close